Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 28 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Citroën Ami is een elektrische auto van 7.000 euro of 20 euro per maand

Met de Citroën Ami is een elektrische auto onthuld die je voor 20 euro per maand rijdt en maar 7.000 euro kost.

2020 is het jaar van de elektrische auto, maar of elektrisch rijden nou echt goedkoper wordt? Nou, dat ging tot nu toe heel gestaag, maar de vierkante tweezitter Citroën Ami brengt daar verandering in.

Citroën Ami, eindelijk een betaalbare elektrische auto

De betaalbare elektrische auto is de productversie van het concept Citroën Ami One. Het nieuwe model heeft een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Ideaal voor in de stad, waarvoor de vierwieler ook is gemaakt. Vanaf een leeftijd van 16 jaar mag je deze e-car vanaf je zestiende besturen, mits in bezit van een brommerrijbewijs.

citroën ami, elektrische auto, 7000 euro, 20 euro, lease
Citroën

Met een 5,5 kWh accupakket heeft de elektrische auto een actieradius van 70 kilometer. Het voordeel van zo’n klein accupakket is dat de Citroën Ami in drie uren tijd volledig is opgeladen. Dat kan gewoon via een regulier 230v-stopcontact. Van binnen is de e-car minimalistisch ingericht. Zo is je smartphone de display.

7.000 euro of 20 euro per maand

Dan nog wat willekeurige cijfers. De elektrische auto heeft een lengte van 2,41 meter, een breedte van 1,39 meter en een hoogte va 1,52 meter. Het gewicht van de Citroën Ami inclusief batterij is 480 kilogram en de draaicirkel tussen muren is 7,20 meter. Maar de meest prettige cijfers zijn verpakt in de prijs en leaseprijs. De auto heeft op de Franse markt een adviesprijs van 7.000 euro en via private lease betaal je daar slechts 20 euro per maand om het karretje te rijden. De Citroën Ami verschijnt medio 2021 op de Nederlandse markt. Rekening houdend met wettelijke en fiscale regelgeving streeft het Franse automerk hier naar dezelfde opties voor de inzetbaarheid. Meer informatie vind je hier.

citroen ami, interieur
Citroën
citroën ami, elektrische auto, 7000 euro, 20 euro, lease
Citroën
citroën ami, elektrische auto, 7000 euro, 20 euro, lease
Citroën
citroën ami, elektrische auto, 7000 euro, 20 euro, lease
Citroën

? Check ook: Elektrische auto of waterstofauto leasen: de voordelen en nadelen in 2020

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.