Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 3 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

De elektrische Ford Mustang Mach-E is te koop en de prijs valt mee

De elektrische Ford Mustang Mach-E. De een zweert erbij, liefhebbers van het ouderwetse geluid slaan de auto even over. Feit is dat de auto te koop is en de prijs valt mee. Al is dat natuurlijk relatief.

Met zijn lange en krachtig ogende motorkap is de Mach-E direct herkenbaar als Mustang. Andere typische Mustang-kenmerken zijn de geprononceerde ‘heupen’, de platte koplampen en de iconische ‘tri-bar’ achterlicht-units, hét handelsmerk van de enige echte pony car. Achter het gespierde design gaat een verrassend ruim interieur schuil dat bol staat van de hightech features. Voorbeelden zijn een 15.5 inch centraal touchscreen en het SYNC communicatie- en infotainmentsysteem van de nieuwste generatie, met zelflerende software en cloud-based connectiviteit.

Ford Mustang Mach-E te koop

De Ford Mustang Mach-E is vanaf het najaar van 2020 leverbaar in drie uitvoeringen, waaronder een exclusieve First Edition. Hij is nu te reserveren via de website; de richtprijzen beginnen bij 49.925 euro.

elektrische auto, ford mustang mach-e, te koop

De basisuitvoering van de elektrische Ford Mustang Mach-E is al aardig compleet, met onder meer adaptieve cruise control met file-assentie, een 10.2 inch digitaal instrumentarium en het 15.5 inch centrale touchscreen met SYNC 4. Ont- en vergrendelen plus het starten van de auto gaat eenvoudig met de nieuwe ‘Phone As A Key’-technologie. De SUV staat op 18 inch lichtmetalen velgen en heeft de fraaie LED Mustang Signature achterlichten.

Accu’s en actieradius

De krachtige elektrische aandrijflijn levert 190 kW/258 pk op de achterwielen en is leverbaar in twee varianten. De versie met 75,7 kWh sterke accu heeft een actoeradius van 450 kilometer en die met 98,8 kWh sterke accu heeft een bereik van liefst 600 kilometer. Beide versies accelereren in minder dan 8 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur. Hij is nu te configureren en reserveren vanaf 49.925 euro (75,7kWh) of 58.075 euro (98,8 kWh).

elektrische auto, ford mustang mach-e, te koop

De extra sportieve en maximaal 248 kW/337 pk sterke Ford Mustang Mach-E AWD heeft een dubbele motor, vierwielaandrijving en een muscle car waardig maximumkoppel van 565 Nm. Niet alleen biedt hij extra hoge prestaties (0-100 km/u in minder dan zeven seconden), maar ook een sportiever in- en exterieur. Deze uitvoering staat op 19 inch lichtmetalen velgen en heeft rode remklauwen en contrasterende zwarte buitenspiegels. In het interieur zijn onder meer donkere hemelbekleding en, bovenop de rijke standaarduitrusting, 8-weg elektrisch verstelbare voorstoelen met geperforeerde Sensico bekleding terug te vinden. De versie met de 75,7 kWh sterke accu heeft een actieradius van 420 kilometer, die met de 98,8 kWh sterke accu heeft een bereik tot 540 kilometer. De elektrische Ford Mustang Mach-E AWD is leverbaar voor richtprijzen vanaf 57.665 euro (75,7kWh) of 67.140 euro (98,8 kWh).

elektrische auto, ford mustang mach-e, te koop

First Edition

Speciaal ter gelegenheid van de introductie heeft Ford een exclusieve 248 kW/337 pk sterke First Edition samengesteld. Deze komt standaard met de extended range accu (540 kilometer) en vierwielaandrijving, een panoramadak over de volle lengte, contrasterende stiksels in de bekleding en instaplijsten met het opschrift ‘First Edition’. De rijke standaarduitrusting wordt verder aangevuld met een B&O audiosysteem met een in het dashboard geïntegreerde Sound Bar, een handsfree bedienbare achterklep, intelligente adaptieve cruise control en het geavanceerde park assist met 360°-camera. Hij staat op exclusieve 19 inch lichtmetalen velgen en is verkrijgbaar in drie kleuren, waaronder het speciaal aan deze uitvoering voorbehouden Grabber Blue metallic. De Ford Mustang Mach-E First Edition heeft een richtprijs vanaf 70.940 euro.

elektrische auto, ford mustang mach-e, te koop

Snelle beslissers kunnen alvast een elektrische Ford Mustang Mach-E reserveren. Vroegboekers kunnen hiervoor terecht op de speciale website en in vier eenvoudige stappen – en tegen een aanbetaling van 1.000 euro – één van de exemplaren bemachtigen die als eerste in Nederland zullen worden uitgeleverd.

Extra krachtige GT komt in 2021

In 2021 wordt het gamma uitgebreid met een vierde uitvoering. Deze zeer krachtige GT levert 342 kW/465 pk, 830 Nm koppel en accelereert in minder dan 5 seconden van 0-100 km/u. Deze ultrasportieve elektrische SUV staat op het MagneRide® adaptieve onderstel voor de ultieme combinatie van pure rijdynamiek en hoogstaand comfort. Meer informatie over de elektrische Mustang Mach-E GT wordt in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. Lees hier meer.

? Check ook: Mazda onthult betaalbare elektrische auto: de MX-30

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.