Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: Tiger King gaat verder op Netflix met tweede seizoen

Oplettende Amerikaanse fans hebben op de Netflix-pagina van Tiger King groot nieuws gespot. Zeer binnenkort komt de streamingdienst namelijk met een tweede seizoen.

Tiger King kwam precies op het juiste moment. We zaten allemaal binnen vanwege wereldwijde lockdowns. Netflix schotelde ons een absurd verhaal met excentrieke personages voor, met natuurlijk als hoogtepunt de niet zo prettig gestoorde Joe Exotic.

Tiger King-mania

Een documentaireserie kun je het haast niet meer noemen, mede door wat er sindsdien aan het licht is gekomen over de werkwijze van de makers, zoals Louis Theroux liet zien in zijn eigen documentaire over Joe Exotic. Hij keerde terug naar de plek waar hij in 2011 voor het eerst de tijgerkoning ontmoette.

Maar toch, maar toch, Tiger King groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Daar wilden meer zenders en streamingdiensten een graantje van meepikken, met verschillende aangekondigde spin-offs, films en docu’s als resultaat.

Er komt meer Tiger King naar Netflix: Siegfried & Roy docu in de maak

Nicolas Cage

Het is maar de vraag hoeveel van die projecten echt uit gaan komen. Zo zijn de plannen voor een verfilming met Nicolas Cage als Joe Exotic al op de plank beland. De reden? De wereld is weer overgestapt op de volgende hype. Het momentum is weg, aldus Cage zelf.

Netflix laat zijn cash cow echter niet zomaar gaan. De streamingdienst heeft dit jaar amper grote hits gehad, maar een tweede seizoen van Tiger King moet daar verandering in gaan brengen.

Netflix komt snel met seizoen 2

De streamingdienst komt nachttien maanden na het eerste seizoen met een tweede. Op de Amerikaanse pagina van de Original valt sinds deze week te lezen dat een tweede seizoen “coming soon” is.

Dat maakt de kans op een release in september significant. De grote vraag is waar de makers dit keer op gaan focussen.

Joe zit nog steeds in de gevangenis, en heeft nog twintig jaar te gaan. Maar alleen al alle reacties en de directe fallout van het eerste seizoen zijn al genoeg om nog een seizoen te vullen.

Nog genoeg materiaal

Rebecca Chaiklin, één van de regisseurs, benadrukte vorig jaar al tegenover Entertainment Weekly dat er meer dan genoeg materiaal is.

“We hebben een waanzinnige hoeveelheid beeldmateriaal en het is een verhaal dat zich nog steeds aan het ontwikkelen is,” aldus Chaiklin. “We weten het nog niet zeker, maar er zou een vervolg op dit verhaal kunnen komen, want er is nog veel aan het gebeuren en het zal net zo dramatisch en net zo kleurrijk zijn als wat zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld. ”

Blijkbaar had ze daar dus gelijk in. Netflix komt binnenkort dus met een tweede seizoen. Voor nu blijft het gissen naar de inhoud, maar afgaande op vorige Originals gaan we snel meer horen. Een coming soon-melding wordt normaliter snel gevolgd door een uitgebreide aankondiging en/of trailer. Wordt snel vervolgd!

Tiger King plottwist: Jeff Lowe doet boekje open over lijken en Carole Baskin

Newsweek

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.