Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Michael Jordan verdient miljoenen aan Messi-gekte bij PSG

Sinds de transfer van Lionel Mees naar Paris Saint-Germain (PSG) heeft de Franse club naar verluidt nu al zo’n 100 miljoen dollar (85.236.523 euro) verdiend dankzij de verkoop van shirts en merchandise. En daar profiteert Michael Jordan van mee. Achterover leunen en cashen maar.

Sinds 2019 heeft PSG een samenwerking met Air Jordan, het label van Nike en Michael Jordan. Uniek voor een voetbalclub, te weten dat het een basketbalmerk is. Maar alles draait tegenwoordig om collabs, zo ook in het voetbal.

Michael Jordan verdient aan transfer Lionel Messi

Erg betrokken is Michael Jordan niet bij zijn merk, daar heeft hij zijn mensen voor. Wel is hij meestal aanwezig bij deals. Hoe dan ook, hij krijgt 5% van de opbrengst van de shirtverkoop van PSG. Alleen aan de shirts van Messi heeft de basketbalicoon dus al een slordige 5 miljoen dollar (4.262.004 euro) verdiend. En dit is slechts het begin.

De eerste lichting shirts met Messi en het rugnummer 30 achterop waren online in 30 minuten uitverkocht. Na de eerste 24 uren waren er al 830.000 shirts verkocht. De komende maanden komen gaat deze gekte natuurlijk door, en daar komt de verkoop van shirts met Neymar en Mbappé achterop nog overheen, al vertrekt de laatst genoemde mogelijk deze transferperiode al uit Parijs.

PSG lacht, FC Barcelona huilt

Waar Michael Jordan en PSG het geld zien binnenstromen, is het vertrek van Messi voor FC Barcelona een hard gelag. Brand Finance rekende uit dat de Catalaanse club in merkwaarde is gedaald met 137 miljoen euro. Een groot gedeelte daarvan zijn volgens berekeningen de gederfde inkomsten uit de verkoop van shirts en merchanise.

Lees in dit artikel wat Lionel Messi per seconde verdient bij zijn nieuwe club PSG. Tipje van de sluier: dat is krankzinnig veel, maar het is alsnog een schijntje vergeleken bij zijn salaris bij FC Barcelona. Meer over het vermogen van Michael Jordan lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.