Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Nicolas Cage heeft slecht nieuws voor Tiger King-fans

We kijken al een jaar uit naar Nicolas Cage die Joe Exotic gaat spelen, de Tiger King uit de gelijknamige Netflix Original. De filmster heeft echter slecht nieuws.

Netflix had met de docuserie Tiger King een ongekende megahit in handen. We zaten allemaal thuis door de pandemie en Joe Exotic was precies het absurde stukje escapisme dat we nodig hadden.

Iedereen duikt op Tiger King

Andere studio’s zaten niet stil. In plaats van enkel jaloers toe te kijken kwamen ze razend snel met plannen voor spin-offs. De Amerikaanse misdaadzender Investigation Discovery zag zijn kans schoon en duikt in de verdwijning van Carole Baskin’s man, de schatrijke Don Lewis.

De streamingdienst Peacock duikt de fictie in en komt met een dramaserie over Joe Exotic en co. Daarin is Peacock niet de enige: vorig jaar kwam het op zijn zachtst gezegd opmerkelijke nieuws naar buiten dat niemand minder dan Nicolas Cage de rol van Joe Exotic gaat vertolken voor Amazon.

Ja, Nicolas Cage, de filmster die nog niet eerder een acteerrol in een televisieserie speelde. Nu is de 57-jarige acteur niet vies van vreemde rollen, sterker nog, hij lijkt er actief op te jagen. Maar we konden ons er vorig jaar lastig een voorstelling bij maken.

Nicolas Cage als Joe Exotic?

We gaan waarschijnlijk ook nooit ontdekken hoe een door Cage gespeelde Tiger King eruit ziet. De Oscarwinnaar heeft namelijk tegenover Variety helaas bekendgemaakt dat Amazon’s Tiger King-project op de plank is beland.

De hype rondom de Netflix Original doofde snel, en het duurt nou eenmaal lang om een volledige serie te maken. Een typisch gevalletje mosterd na de maaltijd dreigt, iets wat Amazon ook heeft geconcludeerd.

“Ik zal het ophelderen”, aldus Nicolas Cage tegenover Variety. “Ik las twee uitstekende scripts, waarvan ik dacht dat ze uitstekend waren, maar ik denk dat Amazon uiteindelijk het gevoel had dat het materiaal achterhaald was geworden omdat het zo lang duurde voordat het bij elkaar kwam. Het voelde toen nog alsof het lightning in a bottle was, maar dat punt is sindsdien in de verte vervaagd en het is niet langer relevant.”

Wel geeft de 57-jarige acteur aan dat het project nog langs andere netwerken en streamingdiensten kan worden geshopt. Het is echter maar de vraag of die na zo’n lange tijd nog zullen happen en of Cage dan nog steeds staat te popelen.

Cage speelt Cage

Fan van de veelzijdige acteur hebben in ieder geval genoeg bizar materiaal om naar uit te kijken. Binnenkort speelt Nicolas Cage namelijk een personage dat misschien nog wel kleurrijker dan Joe Exotic is: hemzelf. Ja, Cage gaat zichzlf spelen in Tom Gormican’s The Unbearable Weight of Massive Talent.

De film volgt Cage als Cage, een acteur met weinig geld die ermee instemt om betaald te verschijnen op het verjaardagsfeestje van een miljardair-superfan als onderdeel van een uitgebreide CIA-operatie.

Zelfs voor Cage was de metafilm wellicht een stap te ver, maar toch dook hij op de kans: “Het was absoluut angstaanjagend en ik ben een van die mensen die denkt dat als het iets is dat je angst aanjaagt of waar je bang voor bent, zolang het jou of iemand anders geen pijn doet, dat precies is wat je zou moeten proberen te doen.”

Metafilm

“Ik had nog nooit een metafilm over mezelf gemaakt”, voegde Cage eraan toe. “Maar het personage ben ik echt niet. Het is Toms versie van mij, een soort door angst geteisterde, volledig hyperactieve versie van deze persoon genaamd Nicolas Cage of Nic Cage of Nicky Cage.”

Klinkt absurd, en dat wordt het vast ook. The Unbearable Weight of Massive Talent komt uit in april 2022. Voor fans van Tiger King is de nieuwe docu van Louis Theroux over Joe Exotic in de tussentijd een absolute aanrader.

Oeps: Tiger King-ster stapt op voor tweede seizoen van Netflix-hit

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.