Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Hawkeye: Marvel onthult eigen John Wick met absurde nieuwe serie

Maak kennis met Hit-Monkey, een Marvel-serie voor volwassenen over een aap die als huurmoordenaar werkzaam is.

Marvel Studios is sinds vorig jaar naast de bioscopen ook op Disney+ aan het knallen. WandaVision, What If, The Falcon and The Winter Soldier: fans worden continu verwend.

Hawkeye naar Disney+

De volgende grote Marvel-serie staat alweer op de stoep, in de vorm van Hawkeye. Daarvoor bracht Disney+ onlangs de eerste trailer uit, waarin we kennismaakten met de protegé van de Avenger.

Toch is dat niet de enige Marvel-serie die in november van start gaat. Er zijn een aantal series die al in productie gingen voor Marvel Television opgeheven werd, Marvel Studios zich op Disney+ ging richten en voor Disney+ überhaupt los ging.

Onlangs kregen we in die categorie al het volstrekt unieke M.O.D.O.K. te zien. Een absurde stop-motion serie die voor streamingdienst Hulu is geproduceerd door het gesloten Marvel Television, maar in Nederland gewoon direct naar Disney+ kwam.

Doordat die serie buiten de al propvolle pijplijn van Marvel Studios om tot stand kwam, werd er amper reclame voor gemaakt.

Netflix kondigt gratis abonnement aan (met flinke beperkingen)

Marvel’s Hit-Monkey

Dat lot lijkt helaas een nieuwe animatieserie genaamd Hit-Monkey ook beschoren te zijn. Een Marvel-serie over een Japanse aap die als huurmoordenaar zijn brood verdient. Geschreven voor volwassenen.

Het vreedzame bestaan van Monkey in de Japanse Alpen wordt verstoord door het tragische verlies van zijn stam, waardoor hij op een koers van wraak en geweld terechtkomt in de wereld van de mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn situatie. Een soort John Wick dus, maar dan als aap.

Hij is een moordenaar van moordenaars met een agressieprobleem. Het is door zijn gecompliceerde vriendschap met de Ghost of Bryce (een voormalige huurmoordenaar en nu Monkey’s ongewenste geweten), die zal bepalen of Monkey zal worden verteerd door zijn woede of deze zal kanaliseren voor het goede. Dat is het verhaal van Hit-Monkey.

Trailer vol grote namen

De eerste trailer is zojuist gedropt, en belooft veel goeds. Van absurde humor tot volwassenen tot wilde actie: dit wordt een spectaculair avontuur dat de flexibiliteit die animatie biedt volop gaat benutten. Althans, dat belooft de trailer.

De cast is niet misselijk, met Jason Sudeikis (Ted Lasso), George Takei (Star Trek) en Olivia Munn (X-Men: Apocalypse) als stemacteurs.

En Nederland dan?

Alle tien de afleveringen van Marvel’s Hit-Monkey komen op 17 november direct uit op Hulu in Amerika. Over een Nederlandse release op Disney+ is nog niks bekend, maar als we kijken naar vorige shows die naar Hulu kwamen dan lijkt een snelle Nederlandse Disney+-release onvermijdelijk. We laten het je direct weten als er meer bekend is.

Check hieronder de prettig gestoorde eerste trailer. Hopelijk weten Marvel-fans Hit-Monkey te vinden tussen al het Hawkeye-geweld van Marvel Studios door.

Shang-Chi is de nieuwe Iron Man: ‘Marvel lanceert Agents of Atlas’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.