Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult imposante R2-D2 en strooit met tijdelijke gratis extraatjes

4 mei is elk jaar Star Wars-dag. May the fourth be with you. Niet alleen Lucasfilm gebruikt die datum altijd om nieuwe projecten aan te kondigen en te lanceren, maar ook LEGO speelt er slim op in. Maak kennis met een imposante nieuwe R2-D2 en andere extraatjes.

Op Disney+ komt op 4 mei The Bad Batch uit, een brute nieuwe Star Wars-serie waar we je hier alles over vertellen. Ook de Deense speelgoedfabrikant LEGO heeft grootse plannen.

Gratis Tatooine-set

Wie tussen 1 en 5 mei meer dan 85 euro uitgeeft, krijgt er gratis een gloednieuwe miniatuurversie van Tatooine bij. Inclusief iconische details uit de films zoals het huis van de familie Lars, een landspeeder en natuurlijk de Sandcrawler. Dan scoor je tevens de Imperial Shuttle als gratis extraatje, want die krijg je al vanaf 45 euro in de stores.

LEGO Star Wars 75308 R2-D2
🔅 (Afbeelding: LEGO)

Ook krijgen leden van het VIP-programma in diezelfde periode dubbele punten bij elke Star Wars-aankoop. In dit artikel leggen we je uit hoe VIP-punten werken. Kort samengevat: dikke korting! Voor de rest van de acties raden we je aan om de May the 4th-pagina van LEGO te checken, want we willen je vooral kennis laten maken met een toffe nieuwe set.

LEGO Star Wars R2-D2

LEGO heeft namelijk een gloednieuwe R2-D2 aangekondigd. Het is geen Ultimate Collectors Edition, maar komt qua aantal steentjes wel in de buurt van die reusachtige sets. De robot is 31 centimeter hoog, 20 centimeter breed en bestaat uit maar liefst 2314 steentjes.

Serious business dus. Niet voor niks is de stijlvolle zwarte verpakking voorzien van een 18+-icoontje. Deze set is puur ontworpen voor volwassen Star Wars-fans.

LEGO Star Wars 75308 R2-D2
🔅 (Afbeelding: LEGO)

Toch is RD-D2 niet enkel geschikt om tentoon te stellen. Je kunt namelijk de bovenkant 360 graden draaien. Ook is de middenpoot intrekbaar, kunnen de luikjes aan de voorkant geopend te worden en is de beroemde robot voorzien van een periscoop. Ook kunnen Star Wars-fans rekenen op een verrassing: Luke’s lightsaber zit verstopt in een verborgen ruimte.

Prijs, release en exclusiviteit

Het geheel wordt afgemaakt met een minifig-versie van R2-D2, die je op een speciale steen ter ere van de vijftigste verjaardag van Lucasfilm staat. En dan nu het prijskaartje: deze prijzige set gaat 199,99 euro kosten.

Maar goed, dan heb je ook wat. R2-D2 is vanaf 1 mei verkrijgbaar en is de drie maanden erop exclusief bij LEGO zelf verkrijgbaar. Als je slim bent dan zorg je echter dat je de robot direct scoort, want dan krijg je dus die lucratieve VIP-punten waar we je hier alles over vertellen.

Niet veel te besteden? 5 tips om te sparen met weinig geld

LEGO Star Wars 75308 R2-D2
🔅 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.