Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

The Bad Batch: Disney+ onthult brute actie van nieuwe Star Wars-serie

Op 4 mei komt The Bad Batch naar Disney+, een gloednieuwe Star Wars-serie van de showrunner achter The Mandalorian. Check de brute nieuwe trailer!

The Mandalorian gaat pas eind dit jaar weer verder. Star Wars-fans kunnen dan ook Marvel-fans benijden: die kregen vrijwel direct na WandaVision de volgende serie voorgeschoteld, The Falcon and The Winter Soldier.

Star Wars: The Bad Batch

Gelukkig zitten er ook genoeg Star Wars-series in de pijplijn. Sterker nog, deze week werd de dikke sterrencast van Obi-Wan Kenobi bekendgemaakt. Ook vandaag is er weer mooi nieuws. Er staat namelijk een gloednieuwe trailer voor Star Wars: The Bad Batch voor je klaar.

Een Disney+ Original die op 4 mei gelanceerd wordt. De geanimeerde serie komt uit de koker van Dave Filoni, de man achter The Clone Wars, Rebels en tevens showrunner van The Mandalorian. De seriemaker wordt ook wel de nieuwe George Lucas genoemd. Dat is niet zo gek, want hij is niet voor niks de protégé van de bedenker van Star Wars.

The Bad Batch volgt Clone Force 99, ook wel bekend als The Bad Batch. Een genetisch gemanipuleerd team van verbeterde clone-troopers die voor het eerst werden geïntroduceerd in seizoen 7 van The Clone Wars.

Onderbelicht tijdperk

De nieuwe serie speelt zich af na het einde van de Clone Wars en de opkomst van het Galactic Empire en volgt Hunter, Echo, Tech, Wrecker en Crosshair. Ze gaan op gevaarlijke missies door het heelal als een elitegroep van huursoldaten. De periode tussen Revenge of the Sith en A New Hope is nog steeds een van de meest onderbelichte Star Wars-tijdperken, dus de show heeft alle ruimte om eigen verhalen te vertellen, en een beter beeld te geven van het begin van de Galactic Empire.

The Bad Batch zal ook voor nieuwe kijkers toegankelijk zijn, die The Clone Wars nog niet hebben gestreamd op Disney+. De gloednieuwe trailer voor de animatieserie is in ieder geval veelbelovend. De volwassen animatiestijl oogt beter dan ooit, en we zien direct een aantal bekende gezichten.

Bekende gezichten en The Mandalorian

Aan het begin van de trailer trainen de uiterst effectieve en afwijkende clone-troopers onder het toeziend oog van Grand Moff Tarkin. Vervolgens lijken ze op de vlucht te zijn voor de Empire, en kiezen ze voor hun eigen plannen. Met, uiteraard, Tarkin die meedogenloos op ze jaagt. De genetisch afwijkende soldaten zijn immers een belangrijke asset voor het Empire-leger.

Verder zien we Fennec Shand uit The Mandalorian voorbij komen, ingesproken door dezelfde actrice. Zelfs Captain Rex duikt even op, een bekende voor fans van de vorige animatieseries. Het belooft al met al een explosief avontuur vol Star Wars-actie te worden. Wat wil je nog meer als fan? Op naar 4 mei!

Bekende gezichten: Disney+ bevestigt dikke sterrencast Obi-Wan Kenobi

Star Wars The Bad Batch Disney+ trailer
🌟 (Afbeelding: Disney+)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.