Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Chris Rock en Samuel L. Jackson jagen op moordenaar in Saw-reboot

De hype rondom de eerste paar Saw-films was enorm. Het concept was origineel, het plot verrassend. Maar daarna werd het al snel uitmelkerij. Films met lage scores op IMDb, weinig origineel en vaak enkel kijkvoer voor slaapfeestjes van tieners.

Is dat erg? Nee, verre van. Het aantal B-films binnen het horror-genre is praktisch eindeloos. Toch gaat de Saw-franchise dat labeltje dit jaar hopelijk ontstijgen met Spiral, een soort reboot van de filmreeks. Met niemand minder dan Chris Rock en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen.

Spiral: From the Book of Saw

Spiral: From the Book of Saw had eigenlijk al vorig jaar moeten uitkomen, maar door de pandemie werd de releasedatum steeds opgeschoven. Op dit moment staat de horrorfilm op de planning voor 14 mei, maar wacht nog even met je verlofdagen opnemen: je weet maar nooit hoe de wereld er tegen die tijd voor staat wat het virus betreft.

De regie van deze reboot is in handen van regisseur Darren Lynn Bousman, die ook de tweede, derde en vierde Saw-films regisseerde. Het script is echter gebaseerd op een verhaal van Chris Rock zelf, die in Spiral een mondige detective speelt die in een kat-en-muis-spel met een gestoorde seriemoordenaar vastzit. Samuel L. Jackson speelt een ervaren politieman.

Wrath of Man: Jason Statham gaat John Wick achterna in brute trailer

Spiral Book of Saw trailer sterrencast
(Afbeelding: Lionsgate)

Jacht op seriemoordenaar

Een crimineel meesterbrein ontketent een morbide vorm van gerechtigheid in Spiral, het angstaanjagende nieuwe hoofdstuk from the Book of Saw.

Werkend in de schaduw van zijn vader, nemen een gereputeerde politieveteraan (Samuel L. Jackson), rechercheur Ezekiel ‘Zeke’ Banks (Chris Rock) en zijn nieuwe partner (Max Minghella) de leiding over een onderzoek naar gruwelijke moorden. Zeke is onbewust verstrikt geraakt in een dieper mysterie en bevindt zich in het middelpunt van het ziekelijke spel van de moordenaar.

Niet de zoveelste Saw

De synopsis en de nieuwe trailer maken duidelijk dat Rock en Bousman duidelijk niet de zoveelste Saw-film gaan opleveren. De insteek, de sterrencast en het vertrouwen van de studio (Lionsgate) laten zien dat Spiral op blockbuster-niveau indruk moet gaan maken. De studio had de nieuwe Saw-film afgelopen jaar digitaal kunnen uitbrengen, maar verwacht er duidelijk een hoop van gezien het wachten op een zomerse bioscooprelease.

Hopelijk is Spiral: From the Book of Saw het nieuwe begin dat de franchise na 17 jaar goed kan gebruiken. Op 14 mei gaan we daar achterkomen, mits de pandemie geen roet in het eten gooit… Vanaf dan draait de horrorfilm in de bioscopen.

Naaktmodel verkoopt zichzelf als NFT en geeft een bonus toe

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.