Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Wrath of Man: Jason Statham gaat John Wick achterna in brute trailer

Maak kennis met Wrath of Man, een brute remake van een Franse misdaadfilm waarvoor de Britse regisseur Guy Ritchie eindelijk weer samenwerkt met Jason Statham.

Vergeet Aladdin, vergeet Sherlock Holmes. Allebei toffe films, maar we zijn vooral fan van Guy Ritchies eerdere films. Dan hebben we het over de gritty misdaadfilms die de Britse regisseur afleverde. Denk aan Snatch, Revolver, Lock Stock and Two Smoking Barrels. Gangsters, gruizige cinematografie en dialogen om je vingers bij af te likken. Bij wijze van.

Guy Ritchie en Jason Statham

Nu keert de 52-jarige regisseur terug naar zijn roots. Na het aardige The Gentlemen, een misdaadfilm die eind 2019 uitkwam, werkt Guy Ritchie eindelijk weer samen met Jason Statham. Statham, die de afgelopen jaren eigenlijk vrijwel enkel in hersenloze B-films te zien was, werkte al drie keer eerder samen met de regisseur.

De laatste keer was in 2005, voor Revolver. Hoog tijd voor een reünie dus, en die gaan we krijgen ook. En hoe!

Bewaker met een dodelijke missie

Op 7 mei komt Wrath of Man uit, een grimmige misdaadfilm over een mysterieuze bewaker van geldvrachtwagens (Statham). Wekelijks vervoert hij samen met zijn collega’s honderden miljoenen dollars door Los Angeles. Wanneer ze worden overvallen blijkt de onervaren bewaker opeens over bergen ervaring en absurde skills te beschikken. Zijn collega’s vragen zich dan ook af waar hij vandaan komt en wie hij überhaupt is. Al snel wordt zijn ware motief duidelijk. H, zoals hij genoemd wordt, is op een dodelijke missie.

John Wick?

De eerste trailer voor Wrath of Man is officieel uitgebracht. Je kunt ‘m hieronder checken. Wat direct opvalt zijn de toon en stijl. Het lijkt een soort combinatie tussen de grimmige en toch ook komische eerdere misdaadfilms van Ritchie en John Wick te worden. Alleen maar een goede zaak, wat ons betreft, want meer van hetzelfde is altijd saai.

De trailer doet zelfs een beetje denken aan Nobody, een keihard actiefilm met Breaking Bad-ster Bob Odenkirk in de hoofdrol. Die kwam eerder deze week uit. Maar goed, terug naar Wrath of Man.

Het lijkt erop dat Stathams personage op criminelen jaagt die zijn zoon hebben vermoord. Niet het meest originele plot, maar met Ritchie’s kenmerkende sausje hoor je ons niet klagen. De film is overigens een remake van een Franse film, genaamd Le Convoyeur. Hopelijk weet Ritchie er zijn eigen twist aan te geven. Een onnodige remake is altijd een beetje treurig.

Cast, releasedatum en trailer

Naast Statham bestaat de cast onder andere uit Holt McCallany, Jeffrey Donovan, Josh Hartnett, Laz Alonzo, Raúl Castillo, Deobia Oparei with Eddie Marsan en Scott Eastwood. Ja, de zoon van.

Op 7 mei gaan we ontdekken of Wrath of Man ook zonder de typerende Ritchie-humor fans weet te bekoren. Hopelijk kunnen we tegen die tijd de keiharde actie in de bioscoop gaan ervaren. Pro-tip: check in de tussentijd dus nog Guy Ritchies The Gentlemen, een misdaadfilm die je waarschijnlijk door de huidige pandemie hebt gemist. Aanrader!

Disney+ dropt in april de beste film van 2020 (en 48 andere films en series)

Guy Ritchie Jason Statham misdaadfilm Wrath of Man
💣 (Afbeelding: Miramax)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.