Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lidl stunt met een stijlvolle elektrische fiets

Met dit mooie weer wil je er op uit, en zoek je wellicht naar een betaalbare e-bike. Die zoektocht naar een elektrische fiets kun je maar het best beginnen bij Lidl, te weten dat de supermarktketen in deze periode altijd stunt.

Ditmaal is het de e-bike Nassau Cargo III waarop je dit voorjaar 32% korting krijgt. Natuurlijk zijn er betere en mooiere elektrische fietsen, maar wat betreft prijs-kwaliteitverhouding ga je het niet snel aantrekkelijker vinden. Scrol naar beneden voor de verkoopinformatie.

Lidl stunt met e-bike Nassau Cargo III

Het gaat om de derde generatie van de Nassau Cargo, een elektrische fiets die qua design is gebaseerd op een klassieke transportfiets. De banden in gummy-kleur geven het design een kekke twist.

elektrische fiets, lidl, e-bike, nassau cargo III, korting
(Afbeelding: Lidl)

Zoals het een cargofiets betaamt, is ook deze tweewieler van Lidl oerdegelijk. Het frame is van staal, de spatborden van metaal. Verder vind je, op de fietsbel na, weinig toeters en bellen op deze elektrische fiets. Als je er een beetje normaal mee omgaat, krijg je deze tweewieler niet snel stuk.

Specificaties van de elektrische fiets

Deze e-bike Nassau Cargo III beschikt over een bagagedrager-accu (11.6 Ah, 36 V, 417.6 Wh) en een borstelloze voorwielmotor (36 V, 250 W). In vijf verschillende modi heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. De actieradius ligt rond ideale omstandigheden tussen de 80 en 120 kilometer. Bij harde wind, regen of andere vertragende omstandigheden kun je uitgaan van ongeveer 60 kilometer.

elektrische fiets, lidl, e-bike, korting, nassau cargo III
(Afbeelding: Lidl)

Verder beschikt deze elektrische fiets van Lidl over drie Shimano-versnellingen, CTS-banden, een in hoogte verstelbaar stuur, een comfortabel DDK-gelzadel, verlichting voor en achter en nog een rits specificaties. Meer informatie vind je hier.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

De motor zal je misschien iets meer horen dan die in een Van Moof, het design kan misschien sexier. Feit blijft dat je een e-bike met deze kwaliteiten niet snel voor een scherpe prijs gaat vinden. De elektrische fiets is door Lidl afgeprijsd van 1.299 euro naar 879 euro. We vermoeden dat je hier snel bij moet zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.