Redactie
Redactie Elektrische fiets 6 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Electrified S2, de hufterproof elektrische fiets van VanMoof

Maak kennis met de Electrified S2, een hufterproof elektrische fiets van het Nederlandse VanMoof.

UPDATE: de korting op deze e-bike is verlopen.

In 2009 lanceerde VanMoof Amsterdam een hufterproof fiets. Eentje die kan overleven in de stad, ondanks alle vandalen en kleptomanen. Onlangs kwam het bedrijf uit Nederland eindelijk ook met een elektrische fiets, die dankzij een anti-diefstalsysteem nauwelijks gestolen kan worden. Maak kennis met de e-bike ‘Electrified S2’.

Hufterproof elektrische fiets van VanMoof

De elektrische fiets van VanMoof kun je zorgeloos parkeren in de stad. De LED-lampjes zijn ingebouwd in het aluminium frame en de fiets kan tegen behoorlijk wat stootjes. Het frame en de wielen zijn oerdegelijk. Deze e-bike sloop je niet zomaar.

anti-diefstal, elektrische fiets, Electrified S2, vanmoof, amsterdam, hufterproof, stijlvol, stad, e-bike, korting
(Afbeelding: VanMoof)

De elektrische fiets van VanMoof beschikt over een ‘slimme motor’, die ervoor zorgt extra efficiëntie wat betreft het maximaal aantal kilometers. De actieradius is 60 kilometer op een vol vermogen en 150 kilometer in de economy mode. De matrix display zit ingebouwd in het frame en is ook hufterproof. Die display voorziet je middels 166 ingebouwde LED-lampjes van informatie als trapondersteuning en actieradius. De batterij van de e-bike heeft een vermogen van 504 Wh en zit verstopt in het frame.

Anti-diefstal

De VanMoof e-bike beschikt over een turbo boost en een verborgen slot. Het slot activeer je met je voet, middels één kick. Je kunt het slot deactiveren met je smartphone of smartwatch, dus fietssleutels zijn verleden tijd. Mocht er toch iemand met de elektrische fiets aan de haal proberen te gaan, dan gaat het alarm af.

anti-diefstal, elektrische fiets, Electrified S2, vanmoof, amsterdam, hufterproof, stijlvol, stad, e-bike, korting
(Afbeelding: VanMoof)

Als de e-bike S2 alsnog gestolen wordt, dan kun je dat in VanMoof-app aangeven. Er wordt dan een signaal uitgezonden totdat je de elektrische fiets terug hebt. De zender zit onzichtbaar ingebouwd in het frame.

De prijs van de e-bike

De elektrische fiets heeft een adviesprijs van 3.398 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.