Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel-fan vestigt absurd wereldrecord met bioscoopbezoekjes

Een Marvel-fan heeft het praktisch onmogelijke voor elkaar gekregen. Hij zag Avengers: Endgame tot nu toe maar liefst 191 keer in de bioscopen. Een absurd doch officieel Guinness World Record.

Verveel jij je ook de pletter tijdens de lockdown? Netflix heb je ondertussen waarschijnlijk uitgespeeld, en na de zoveelste toffe LEGO-set voor volwassenen is je portemonnee helaas ook wel leeg.

Guinness World Record

Je kunt al die loze vrije tijd ook creatief gebruiken. Bijvoorbeeld door een absurd wereldrecord te vestigen. Dat heeft de Amerikaan Ramiro Alanis uit Florida gedaan.

De 33-jarige Marvel-fan heeft, hou je vast, 191 keer Avengers: Endgame gezien. Daarmee heeft hij officieel het Guinness World Record voor meeste bioscoopbezoeken van één film in handen.

Damn, er zijn waarschijnlijk weinig mensen die überhaupt vaker dan dat in hun hele leven in de bioscoop te vinden zullen zijn. Een absurd record.

Flinke voorsprong

Met die 191 keer heeft de Amerikaan een flinke voorsprong op de vorige recordhouder. Dat was YouTuber NemRaps, die Avengers: Infinity War 103 keer in de bioscoop heeft gezien.

Alanis maakte zijn officiële record bekend op Twitter met een foto waarop het officiële Guinness World Record-certificaat te zien is, evenals de vele tickets die hij heeft verzameld.

Het is je amper voor te stellen hoe het moet zijn om een film 191 keer te moeten zien. Zonder afleiding. Hij kent de Marvel-film waarschijnlijk beter dan de regisseurs zelf.

De top 5 slechtste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Spiermassa

Alanis erkent dat het niet makkelijk was:

“Het moeilijkste aan deze poging was het opgeven van mijn sociale leven met mijn gezin, de sportschool (ik verloor 16 kilo spiermassa) en het combineren van mijn werkuren met de aanvangstijden van de bioscopen,” aldus de superfan.

De hele week Avengers: Endgame

Tijdens het eerste weekend dat Avengers: Endgame in de bioscopen draaide zag Alanis de film vijf keer. Sindsdien heeft hij praktisch dagelijks een bioscoopbezoekje op de planning staan.

“Ik ga twee keer op weekdagen; zaterdag en zondag, vier tot vijf keer, wat het meeste is wat ik kan omdat de film 3 uur en 2 minuten lang is,” aldus Alanis.

Hij voegde eraan toe: “Nadat ik had gezien hoe ‘Endgame’ records verbrijzelde en geschiedenis schreef, besloot ik hetzelfde te doen.”

De Marvel-fan heeft zelfs tips voor andere fans die een soortgelijke recordpoging willen doen: “Plan je recordpoging helemaal uit en bereid u zoveel mogelijk voor, lichamelijk en geestelijk, alles is mogelijk.”

Onze tip: begin er gewoon niet aan!

Deze 77 nieuwe films en series verschijnen in april op Netflix

Vertigo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.