Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple biedt werknemers met corona-vaccin extra privilege

Apple wil dat zoveel mogelijk van haar werknemers gevaccineerd zijn. Het bedrijf biedt nu zelfs betaald verlof aan voor de dag dat je het corona-vaccin haalt.

Mocht je bijwerkingen hebben, dan krijg je direct betaald ziekteverlof. Dit melden verschillende bronnen aan persbureau Reuters.

Apple strooit met betaald verlof

Voor iedereen met corona-symptomen biedt Apple al sinds het begin van de pandemie betaald verlof aan. Daarnaast werken veel mensen – zoals bij veel bedrijven – thuis, al is er langzamerhand steeds meer winkelpersoneel werkzaam in de Apple Stores.

Coronavaccin, Apple, maps
(Afbeelding: EPA/JAMES GOURLEY)

In de staat Californië – waar het hoofdkantoor staat – komen mensen van 16 jaar of ouder op 15 april in aanmerking voor een corona-vaccin. Veel andere staten zijn ook goed onderweg. Apple is van plan om in juni meer personeel naar de hoofdkantoren te sturen.

Amerikaanse bedrijven dienen zelf corona-vaccin toe

Terwijl Apple zijn werknemers stimuleert om een vaccin te nemen tegen betaald verlof, zijn er bedrijven die nog meer initiatief nemen in de strijd tegen coronavirus.

Bill Gates voorspelt twee volgende crisissen na de coronacrisis

Zo vaccineert Amazon.com haar medewerkers in de magazijnen in Nevada, Kansas en Missouri. Ook sommige luchtvaartmaatschappijen en hotelketens kiezen ervoor zelf de corona-vaccins te verzorgen voor werknemers.

Coronavaccin, Apple, maps
(Afbeelding: DOULIERY / AFP)

Apple biedt enkel testkits aan voor zijn werknemers. Om ook de Apple-gebruikers te stimuleren het vaccin te nemen, heeft het bedrijf onlangs een functie toegevoegd aan zijn Maps-app. Hiermee helpt de app gebruikers om vaccinatiesites te vinden.

Positieve gevolgen van de noodgedwongen werkwijze

Of het werk bij de techgigant na het corona-vaccin weer helemaal als vanouds wordt, betwijfelt CEO Tim Cook. “Er is geen vervanging voor persoonlijke samenwerking, maar we hebben ook veel geleerd over hoe we ons werk buiten het kantoor kunnen doen zonder in te boeten aan productiviteit of resultaten”, vertelde hij vorig jaar aan zijn personeel. Hij liet weten dat Apple de voordelen aan de verandering in werkwijze – bijvoorbeeld het flexibel thuiswerken – wil behouden, maar dat de positieve kanten van de oude werkwijze niet verloren gaan.

Dit verdiende Apple-CEO Tim Cook in 2020 (bovenop zijn salaris)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.