Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Bekende gezichten: Disney+ bevestigt dikke sterrencast Obi-Wan Kenobi

Het officiële Star Wars-account op Twitter heeft na maanden aan geruchten eindelijk de volledige cast van Obi-Wan Kenobi bekendgemaakt. De Jedi krijgt zijn eigen miniserie op Disney+.

Of, zoals Lucasfilm het zelf noemt, een ‘special event series’. 

Sterrencast Obi-Wan Kenobi

Tussen de voor de hand liggende namen zoals Ewan McGregor (Obi-Wan) en Hayden Christensen (Darth Vader) zitten ook verrassende castleden. Denk bijvoorbeeld aan Kumail Nanjiani (Marvel’s Eternals), Rupert Friend (Homeland), O’Shea Jackson Jr. (Den of Thieves), Indira Varma (The Queens Gambit), Sung Kang (Fast & Furious) en Benny Safdie (Uncut Gems).

Niet de minste namen dus, en absoluut geen beginners. Stuk voor stuk hebben ze in verschillende grote franchises gespeeld. Maar daar blijft het niet bij. Ook Joel Edgerton keert terug in het Star Wars-universum, net zoals Ewan McGregor en Hayden Christensen. Je zou het bijna vergeten, maar Edgerton speelde Uncle Owen in Star Wars: Revenge of the Sith.

The Mandalorian-regisseur

Verder zijn de rollen van de nieuwkomers nog onbekend. De productie gaat komende maand, in april dus, van start, met Debora Chow aan het roer. Zij regisseerde ook al meerdere afleveringen van The Mandalorian. De grote Star Wars-serie waardoor Disney+ zo’n succesvolle lancering had.

Voorlopig moeten we het doen met de enige officiële synopsis: “Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen in Star Wars: Revenge of the Sith, waar Kenobi zijn grootste nederlaag leed, de ondergang en corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker, die transformeerde tot de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader.”

Verrassing: Disney+ dropt controversiële en zeldzame Star Wars-titels

Darth Vader vs. Obi-Wan

Daarmee speelt de serie zich af in een periode die in de huidige officiële canon nog amper is verkend. Ja, we hebben de scènes uit Star Wars: Rebels, maar daarin is Obi-Wan Kenobi al veel ouder. De periode vlak na het ontstaan van Darth Vader biedt nog genoeg ruimte voor meer vragen. En, niet geheel onbelangrijk, ruimte voor een episch gevecht tussen Darth Vader en Obi-Wan. Oftewel, een rematch voor Anakin en zijn meester.

Pure fan-service, maar na de finale van The Mandalorian seizoen 2 weten we dat Disney daar niet vies van is. En geef toe, mits goed uitgevoerd wil elke Star Wars-fan zo’n gevecht toch in zijn volle glorie zien?

Andere insteek

De geruchten rondom Obi-Wan Kenobi doen al jaren de ronde. Eerst als een losstaande Star Wars-film in het rijtje van Solo en Rogue One, later als een serie voor Disney+. In 2019 werd de serie officieel bevestigd, maar begin 2020 kwam het nieuws naar buiten dat Lucasfilm het project stop had gezet. Het hele concept en de insteek werden gewijzigd, terug naar de tekentafel dus.

Naar verluidt was het aanvankelijke plan om te focussen op Obi-Wan die een jonge baby Luke moest beschermen. Iets wat achteraf gezien wel erg lijkt op Din Djarin die in The Mandalorian rondloopt met Baby Yoda op de arm. Schattig, maar na die serie zien we liever iets anders. En dat gaan we krijgen ook! Helaas is er nog geen releasedatum bekend.

Marvel-fan vestigt absurd wereldrecord met bioscoopbezoekjes

Star Wars

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.