Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC: Conor McGregor krijgt deze zomer zijn kans op zoete wraak

Goed nieuws voor fans van Conor McGregor. Het ziet er sterk naar uit dat zij niet lang hoeven te wachten om hun held weer in de octagon te zien. Volgens meerdere bronnen lijkt het er sterk op dat The Notorious het opnieuw gaat opnemen tegen Dustin Poirier. Helemaal rond is het nog niet, maar we raden aan om UFC 264 op 10 juli alvast in je agenda te zetten.

Het is nog niet definitief, maar alles wijst erop dat Conor McGregor en Dustin Poirier deze zomer opnieuw tegenover elkaar zullen staan. Volgens ESPN-reporter Ariel Helwani wordt het gevecht later deze week officieel bevestigd door de UFC. Het is de derde keer dat beide heren tegenover elkaar staan.

Wie wordt de volgende UFC-kampioen?

Door het vertrek van Khabib Nurmagomedov ligt de lightweight divisie in de UFC weer helemaal open. Momenteel is Dustin Poirier de hoogst geplaatste vechter in deze gewichtsklasse, maar hij heeft nog geen behoefte aan een titelgevecht. Volgens Dana White gaat de Amerikaan liever eerst nog een keer met Conor McGregor de octagon in.

Waarom hij een titelgevecht nog even aan zich voorbij laat gaan, is niet bekend. Waarschijnlijk heeft dit met twee dingen te maken. Allereerst staat er al een titelgevecht op de planning. Op 15 mei zullen Charles Oliveira en Michael Chandler (respectievelijk de nummer 3 en 4 van de lightweight divisie) gaan uitmaken wie de titel overneemt van Khabib Nurmagomedov. Poirier moet dus geduldige wachten op zijn kans en wil niet stil blijven zitten.

Conor McGregor vs Dustin Poirier: deel 3

Daarnaast is er nog een andere reden die ongetwijfeld erg belangrijk is. We hebben het dan natuurlijk over geld. De gevechten van Conor McGregor trekken enorm veel kijkers en dus veel inkomsten. Een deel daarvan stroomt richting de vechters. Of je nu wint of verliest, als je tegen McGregor vecht is je portemonnee altijd de grootste winnaar.

Ngannou pakt met beestachtige knock-out eindelijk UFC-titel

De derde ontmoeting tussen Dustin Poirier en Conor McGregor kun je zien als een finale. De twee vechters stonden al twee keer eerder tegenover elkaar. De stand is momenteel 1-1. De eerste ontmoeting in 2014, toen nog in het vedergewicht, werd gewonnen door de Ier. Begin dit jaar nam Dustin Poirier wraak door The Notorious knock-out te slaan. Iets wat Conor McGregor nog nooit eerder was overkomen in zijn MMA-carrière.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.