Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt iconisch ruimteschip uit Star Wars-serie tot leven

De komende weken worden niet alleen interessant voor Star Wars-fans vanwege de première van Ahsoka. Ook LEGO bedient fans op hun wenken met een langverwachte set gebaseerd op The Clone Wars: 75354 Coruscant Guard Gunship.

1 augustus bracht een vrachtlading nieuwe LEGO-sets van zich mee. Van een nieuwe Audi en het schild van Captain America tot ’s werelds sterkste rupskraan: tientallen nieuwe sets belandden in de (digitale) winkelschappen. Het is verreweg de grootste LEGO-maand van dit jaar, tot nu toe.

LEGO Star Wars Coruscant Guard Gunship

Voor ieder wat wils, zou je zeggen, maar terwijl je als consument nog door het nieuwe aanbod aan het scrollen bent, worden de volgende nieuwe sets alweer aangekondigd. Alhoewel er voor Star Wars-sets met de rebellenbasis op Yavin op 1 augustus een verleidelijke set uitkwam, is het wellicht de moeite waard om de hand nog even op de knip te houden.

LEGO heeft namelijk zojuist 75354 Coruscant Guard Gunship onthuld. Een gloednieuw Star Wars-model dat al op 1 September uitkomt. Met een prijskaartje van 149,99 euro vergt het model aardig wat (vakantie)geld, maar dan heb je ook wat.

LEGO Star Wars 75354 Coruscant Guard Gunship
(Afbeelding: LEGO)

Tien jaar wachten

Met 1083 steentjes bouw je namelijk een Low-Altitude Aerial Transport (LAAT). De kans is aanwezig dat je het ruimteschip niet direct herkent. Het voertuig komt namelijk niet uit de bioscoopfilms van George Lucas, maar uit de geliefde animatieserie The Clone Wars. Het is een gunship die de Coruscant Guard gebruikt in die show.

Liefhebbers van Star Wars én LEGO hebben lang op deze set moeten wachten. Tien jaar, om precies te zijn. 75354 Coruscant Guard Gunship is het eerste Republic Gunship op minifiguur-schaal sinds 75021 Republic Gunship, uit 2013. Tussendoor zijn we wel getrakteerd op de Ultimate Collectors Series-versie van het iconische ruimteschip, maar die is waarschijnlijk zowel voor je minifiguurtjes als je portemonnee een maatje te groot.

LEGO Star Wars 75354 Coruscant Guard Gunship
(Afbeelding: LEGO)

Kleurrijk laagje verf uit The Clone Wars

Terug naar het kersverse gunship. Het gevechtsvoertuig is voorzien van een onderscheidend laagje rode verf, waarmee de set direct opvalt tussen de verder vaak vrij grauwe Star Wars-ruimteschepen. Je krijgt er vijf minifiguurtjes bij: Chancellor Palpatine, Padme Amidala, Commander Fox en twee Coruscant Guards om ze te beschermen.

Palpatine zonder evil Sith-uiterlijk zien is tof, maar het gebrek aan een piloot-minifiguurtje om het ruimteschip te besturen is wel behoorlijk karig, zeker gezien het forse prijskaartje. Ook merken veel LEGO-fans online op dat de set best wat ‘bubble turrets’ op de vleugels had kunnen gebruiken, zoals de Coruscant Guard Gunship wél in The Clone Wars heeft.

LEGO Star Wars 75354 Coruscant Guard Gunship
The Clone Wars (Afbeelding: Disney)
LEGO Star Wars 75354 Coruscant Guard Gunship
(Afbeelding: LEGO)

Release en prijskaartje

Ach, menig volwassen Star Wars-fan zal waarschijnlijk sowieso zijn of haar portemonnee trekken. Voor een hele generatie fans van de franchise is The Clone Wars ‘hun’ Star Wars. Pure nostalgie dus. Een minifiguurtje meer of minder maakt dan niet meer uit. 75354 Coruscant Guard Gunship is vanaf 1 september beschikbaar voor 149,99 euro. Check ‘m hier in de LEGO Store.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.