Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Captain America is terug: LEGO dropt ultieme Marvel-set voor volwassenen

Na een lawine aan nieuwe Star Wars-sets ter ere van Star Wars Day heeft LEGO het nu ook op de portemonnees van Marvel-fans gemunt. Maak kennis met LEGO Marvel 76262 Captain America’s Shield.

Soms brengen de Denen van die sets uit die zo in een museum neergezet kunnen worden. Inclusief een bordje met informatie over de set. Neem bijvoorbeeld de Ultimate Collectors-sets van Star Wars. Pure plastic kunst. Nu hebben ook Marvel-fans een vergelijkbaar pareltje om in huis te halen: het schild van Captain Marvel. Ja, op Disney+ is dat schild al doorgegeven aan Sam Wilson, de nieuwe Captain America.

LEGO Marvel 76262 Captain America’s Shield

De nieuwe LEGO-set is echter een eerbetoon aan het Infinity Saga, de reeks aan films die eindigden met de climax die Avengers: Endgame was. Oftewel, toen Chris Evans nog als Steve Rogers korte metten maakte met Thanos. Met maar liefst 3128 steentjes bouw je het legendarische schild van Captain America. Dat levert een gigantische set op: de plastic replica heeft een diameter van 47 centimeter.

Een bijgeleverd minifiguurtje van Steve Rogers maakt al helemaal duidelijk hoe reusachtig deze set is. Mooi detail: hij heeft ook Mjölnir bij zich, de mythische hamer van Thor. Precies: net zoals in de film. Het schild rust op een standaard, voorzien van een naamplaatje met daarop het Infinity Saga-logo en de naam van de set.

LEGO Marvel 76262 Captain America’s Shield
💰 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Marvel 76262 Captain America’s Shield
💰 (Afbeelding: LEGO)

Minpunten?

Het moge duidelijk zijn Marvel 76262 Captain America’s Shield geen set voor kinderen is. Check alleen al de afbeeldingen in dit artikel: dit is duidelijk een echte display set. Eentje die je neerzet. LEGO’s eerdere hamer van Thor zou je in principe nog meer rond kunnen rennen. Daarvoor is deze joekel van een schild duidelijk niet bedoeld. Waarschijnlijk wil je dat risico gelukkig ook absoluut niet nemen, nadat je vele uren in de set hebt gestoken.

Daarmee heb je meteen ook het grootste mogelijke minpunt van deze imposante set te pakken: de bouwervaring. Wij hebben ‘m nog niet kunnen bouwen, maar op basis van de productfoto’s lijkt het een vrij repetitieve bouwervaring te gaan worden. We hebben het immers over een perfect rond, egaal object. Het is niet een kleurrijk gebouw met allerlei verschillende delen, zoals deze reusachtige Spider-Man-set.

LEGO Marvel 76262 Captain America’s Shield
💰 (Afbeelding: LEGO)

Prijskaartje en releasedatum

De meest diehard Captain America-fans zal dat gelukkig niet deren. Zij kunnen vanaf 1 augustus met de nieuwe Marvel-set aan de slag. LEGO Marvel 76262 Captain America’s Shield wordt vanaf dan geleverd, met een prijskaartje van 209,99 euro. Oef. Dat wordt nog even sparen… Check in de tussentijd ook de golf aan nieuwe LEGO-sets van juni!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.