Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-merchandise verklapt iconisch personage in Ahsoka

Speelt hij wel of geen rol van betekenis? De vraag die op de lippen van Star Wars-fans brandde, is impromptu beantwoord door officiële merchandise van de Disney-serie. Anakin Skywalker maakt wel degelijk zijn opwachting in Ahsoka!

Het staat bijna in de sterren geschreven maar de bevestiging laat nog op zich wachten. Krijgen we de Jedi-mentor van Ahsoka a.k.a Anakin Skywalker a.k.a Darth Vader te zien in de nieuwe Star Wars-serie die binnenkort op Disney+ verschijnt?

Een pientere Reddit-gebruiker meent van wel.

‘Anakin Skywalker in Ahsoka’

In de post wordt verwezen naar een t-shirt dat je momenteel kunt aanschaffen via de officiële Star Wars Store op Amazon. En niet zozeer de afbeelding van Hera Syndulla, maar de productbeschrijving van het t-shirt trekt de aandacht. Vertaald naar het Nederlands staat er:

“Verplaats jezelf naar een galaxy far far away met coole nieuwe kledij van Ahsoka Tano, Sabine Wren, Anakin Skywalker, Mon Mothma en al je favoriete Star Wars Ahsoka-personages!”

De verkooppagina op Amazon maakt dus niet alleen melding van zijn – enigszins verwachte – aanwezigheid in Ahsoka. Anakin Skywalker wordt namelijk in één adem genoemd met de protagonisten van de toekomstige Disney-serie. Een potentiële hint naar een belangrijke rol voor The Chosen One? Het lijkt in ieder geval waarschijnlijk.

Star Wars-icoon Hayden Christensen
In welke vorm Anakin Skywalker het verhaal zal kleuren, is voorlopig nattevingerwerk. Maar wij gokken op flashbacks die de complexe relatie tussen Ahsoka  en Anakin verder uitdiept. Verschijningen van zijn ‘force ghost’ behoren ook tot de mogelijkheden. Meer dan vermoedelijk zal Hayden Christensen het personage vertolken, net zoals dat in Obi-Wan Kenobi het geval was.

De eerste twee afleveringen van Ahsoka verschijnen op 23 augustus op Disney+. Daarna krijgen we elke woensdag een aflevering van de Star Wars-serie voor de kiezen. Hopelijk gaat het Disney beter af dan de recent geflopte Indiana Jones-film en Haunted Mansion, tevens met Rosario Dawson in de gelederen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.