Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

40 jaar G-Shock verpakt in 5 transparante en betaalbare horloges

De welbekende G-Shock bestaat 40 jaar en dat viert Casio met een reeks gelimiteerde doch betaalbare uitvoeringen van zijn ruige horloge.

Casio staat onder meer bekend om zijn G-Shock-modelreeks, bestaande uit digitale horloges die wel tegen een stootje kunnen. Zo ook de nieuwste, gelimiteerde uitvoeringen van het robuuste horloge.

40 jaar G-Shock

De eerste G-Shock zag in 1983 het levenslicht. Sindsdien is het uitgegroeid tot een icoon in de horlogewereld. Niet gek, want Casio heeft met de G-Shock voor ieder wat wils. Er zijn talloze uitvoeringen en kleurencombinaties om uit te kiezen, zelfs transparant. Die kleur, of het ontbreken daarvan, komt ook terug in de 40th Anniversary Clear Remix-serie.

Horloge horloges betaalbaar gelimiteerd Casio G-Shock 40th anniversary
De DWE-5640RX-7. (Afbeelding: Casio)

Casio’s nieuwste, gelimiteerde G-Shock-reeks bestaat uit vijf transparante uitvoeringen van bekende designs. Toch spant de zogenaamde DWE-5640RX-7 –  catchy naam wel – de kroon. Dit horloge combineert transparant kunststof met zilver en goudkleurig metaal, wat resulteert in een post-apocalyptische uitstraling. Wat ons betreft is dit de G-Shock die je moet hebben.

Gelimiteerd Casio-horloge mixt zilver

Helaas is dit ook de duurste uit de reeks. Deze unieke G-Shock kost je 259 euro. De andere vier modellen kosten tussen de 149 en 229 euro. Vergeleken met dit polsklokje, waar jij 610 jaar voor moet werken, is het een schijntje en de modellen zijn zeker nog betaalbaar te noemen, maar voor een Casio-horloge is het een aardige som geld.

Een unieke eigenschap van meerdere G-Shock-modellen uit de reeks is dat Casio de transparantie naar een nieuw niveau tilt. Niet alleen is het bandje doorzichtig, ook de digitale ‘wijzerplaat’ is transparant. Je kijkt rechtstreeks op de printplaat van het horloge.

Andere betaalbare horloges

Casio is een van de weinige merken die ondanks zijn betaalbare aard en bredere focus dan enkel horloges, toch het respect afdwingt van zelfs de meest puristische horlogeverzamelaars. Het is niet voor niets dat we de A159WGEA noemden in deze lijst met betaalbare horloges van kwaliteitsmerken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.