Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

We gaan de ruimte in met nieuwe NASA-film en LEGO-set

H

et is een mooie dag voor ruimtevaartfanaten. Naast een fikse korting op NASA-LEGO is er ook de eerste trailer verschenen voor een veelbelovende film over een bijzondere astronaut: José Hernández. Een arbeidsmigrant die zich op wist te werken tot NASA-toptalent.

NASA kondigde onlangs een eigen streamingdienst aan, met de bijzonder originele naam NASA+. Een gratis, reclamevrij platform dat later dit jaar gelanceerd gaat worden. Naast een livestream van de langverwachte maanlanding van de Apollo 11 vind je er ook documentaires en andere videocontent. En dat voor noppes! Pracht.

Dikke korting op Mars Rover-set van LEGO

We blijven even in de NASA-sferen met twee nieuwtjes. Ten eerste even een tip voor de ruimtevaart-fanaten en LEGO-liefhebbers onder ons: de vrij recent gelanceerde LEGO Technic 42158 NASA Mars Rover Perseverance-set is namelijk nu al tijdelijk met fikse korting te scoren.

LEGO 42158 NASA Mars Rover Perseverance
🪐 (Afbeelding: LEGO)

De ‘slimme’ bouwset kost voor heel even slechts 67,59 euro bij Bol.com. Dat is maar liefst 29 procent korting ten opzichte van de adviesprijs van 94,99 euro. Scheelt weer.

A Million Miles Away

Ben je toch meer van de series en films? Ook dan kun je de ruimte gaan verkennen. Amazon heeft namelijk de eerste trailer uitgebracht voor A Million Miles Away, een Prime Video Original van Amazon Studios.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van José Hernández, een arbeidsmigrant die zich op wist te werken van landarbeider tot NASA-astronaut. Een verhaal over “doorzettingsvermogen, gemeenschap en opoffering om een onmogelijke droom te verwezenlijken,” zo vat Amazon de biopic samen. Hernandez ging uiteindelijk in 2009 voor het eerst de ruimte in, met de STS-128 Space Shuttle-missie.

Van Mexico tot NASA en het ISS

A Million Miles Away volgt de migrant en zijn toegewijde familie van trotse landarbeiders en hun decennialange reis, van een plattelandsdorpje in Michoacán, Mexico, naar de velden van de San Joaquin Valley, tot meer dan 200 mijl boven de aarde in het internationale ruimtestation.

A Million Miles Away Ruimtevaart NASA Amazon film
De echte Hernandez (Afbeelding: NASA)

Hernandez zelf wordt gespeeld door Michael Peña, die je wellicht kent van Narcos: Mexico, Fury of Ant-Man. De rest van de cast bestaat onder andere uit Julio Cesar Cadillo, Rosa Salazar, Bobby Soto, Sarayu Blue, Veronica Falcon en Garret Dillahunt. De regie en het schrijfwerk is in handen van Alejandra Márquez Abella, die vorig jaar nog hoge ogen gooide met Northern Skies Over Empty Space.

Snel te streamen

Hopelijk is A Million Miles Away een schot in de roos, want goede films over/omtrent ruimtevaart zijn schaars. Het verhaal van Hernandez is zeer inspirerend, maar daarmee heb je ook het risico dat het weer te zoetsappig Amerikaans-achtig wordt. Gelukkig gaan we er snel achter komen of Peña en co. een meesterwerk in handen hebben. A Million Miles Away is vanaf 15 september op Amazon Prime Video te streamen.

A Million Miles Away Ruimtevaart NASA Amazon film
(Afbeelding: Amazon)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.