Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO-fan lekt per ongeluk 18+ NASA-bouwset

Een LEGO-fan heeft per ongeluk een gloednieuwe NASA-set gelekt. Maak kennis met LEGO Icons 10341 NASA Artemis Space Launch System. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat!

LEGO heeft al sinds de jaren 60 sets met een ruimtevaart-thema. Dit jaar heeft de Deense gigant voor het eerst zelfs Space-sets in praktisch elke categorie geïntroduceerd. Van Friends en City tot Technic. Elke doelgroep kan dus met ruimteschepen en planeten aan de slag.

LEGO Icons NASA Artemis Space Launch System

Daar komt binnenkort nog een imposante set voor volwassenen bij, in de prijzige doch imposante Icons-lijn. De serie waar eerder pareltjes als het Colosseum en Optimus Prime uit voortkwamen. Uitdagende builds voor een volwassen publiek, met pronkstukken als resultaat die je vol trots neer kunt zetten in je interieur.

Vanaf 15 mei is LEGO Icons NASA Artemis Space Launch System beschikbaar, een set waarvan de naam en andere specificaties al langer bekend zijn, maar hoe de set eruit ziet nog niet. Tot deze week. Een nietsvermoedende Redditor was wat tijd aan het doden op Tapei Airport, en liep daar een winkel in. Daar trof hij een toffe set aan: een plastic replica van NASA’s onbemande testvlucht uit de jaren zestig. Project Artemis, een missie die ook de basis vormt van een later dit jaar te verschijnen bioscoopfilm met Scarlett Johansson.

Reddit-LEGO-Icons-10341-NASA-Artemis-Space-Launch-System
(Afbeelding: LEGO / Reddit)

Klein probleem: LEGO heeft die set dus nog helemaal niet officieel onthuld. De onbewuste beste man deelde een foto van de set op de LEGO-subreddit, met als titel ‘Ik wist helemaal niet dat deze set bestond!’ De reacties spreken boekdelen: ‘Bro just casually leaked a set no one even knew was real 💀💀

Per ongeluk de schappen in

LEGO’s sets komen wereldwijd in de winkels te liggen. Daar gaat een omvangrijk, fout- en lekgevoelig proces aan vooraf. Waarschijnlijk werkte er een vakkenvuller bij de desbetreffende vliegveldwinkel die er niet van op de hoogte was dat NASA Artemis Space Launch System nog niet de schappen in mocht. Duizenden winkels verkopen LEGO-sets, dus de kans dat zoiets gebeurt is groot.

Afijn, dankzij die fout hebben we nu dus het eerste beeld van de ruimteset te pakken. En wat voor een! De nieuwe Icons-set bestaat 3601 steentjes, waarmee je niet alleen de raket zelf bouwt, maar ook het lanceerplatform, in tegenstelling tot de vorige NASA-sets van het merk. Je krijgt er geen minifiguurtjes bij, want Artemis was een onbemande testvlucht. Een belangrijke stap richting de maanlanding.

Hopelijk krijgen we binnenkort al meer officiële beelden te zien, wannneer LEGO een officieel persbericht de deur uitdoet. Met een lancering op 15 mei kan dat niet lang meer duren. In de tussentijd kun je nog even gaan sparen, want LEGO Icons 10341 NASA Artemis Space Launch System gaat 259,99 euro kosten. Wil je aan de slag met een betaalbare ruimteset? Check dan de toffe Space-sets in dit lijstje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.