Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 24 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn geeft korting op witte wijn voor Koningsdag: de top 3

In de week van Koningsdag stort Albert Heijn een stuwmeer aan witte wijn met korting over ons uit. Manners schept orde in de chaos met behulp van Vivino en Hamersma. Dit is de top 3 wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in week 17.

Aanstaand weekend is het Koningsdag. In het kielzog van de weersvoorspellingen (18 graden met een buitje en een zonnetje) sorteert Albert Heijn voor op wittewijnweer. Maar liefst 45 verschillende soorten witte wijn worden met korting aangeboden. Moet je er soms wel twee kopen, maar voor dit weekend lijkt ons dat geen probleem.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 17

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is voor het aanstaande Koningsdag-weekend de top drie wijn met korting bij Albert Heijn.

1. Cave de Beblenheim – Pinot Gris Tradition

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: één voor 5,79 euro, twee voor 8,69 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Deze pinot gris komt uit de Elzas, een streek die in de geschiedenis nogal eens van nationaliteit is verwisseld. Hierdoor bevat wijn uit deze streek volgens sommigen zowel de weelderigheid van Duitse wijnen als de verfijndheid van Franse wijnen. Hamersma lijkt zich hierin te kunnen vinden, want hij proeft in ‘fijne bitters en een mild mondgevoel’. Hij geeft een 8. Ook op Vivino zijn ze positief. Meer dan achthonderd wijnliefhebbers hebben deze wijn beoordeeld en komen uit op een gemiddelde van 3.5. Nu in de aanbieding voor 4,35 euro per fles, mits je er twee koopt.

2. Cellier des Dauphins Sélection 2020

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: één voor 3,99 euro, twee voor 5,99 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 7,5

De scherpst geprijsde wijn van deze week is deze Cellier des Dauphins uit de Rhônestreek. De mix van grenache en chardonnay is fris en fruitig en smaakt het lekkerst bij pittige hapjes. Ideaal voor Koningsdag met een schaal vlammetjes op het balkon, dunkt ons. Men proeft smaken van rijpe peer en citrus. ‘Keurig, fleurig en geurig’, aldus Hamersma. Met een 7,5 is hij desondanks een beetje zuinig in zijn oordeel. De gebruikers van Vivino zijn voor hun doen gul met een gemiddelde van 3.6. In de comments lezen we dat hij ‘lekker doordrinkbaar’ en ‘zeer geschikt als borrelwijn’ is.

3. Lindeman’s South Africa – Chardonnay Vionier

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: van 5,29 euro voor 3,99 euro
Vivino-score: 3.2 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Wie houdt van vol en droog komt deze week uit bij deze degelijke wijn van Lindeman’s. In deze Zuid-Afrikaanse wijn zitten twee Franse druiven: chardonnay en vionier. Hamersma proeft ‘zachte, luxueuze smaken’ en geeft een 8. De gebruikers van Vivino zijn het niet helemaal met hem eens en geven een matige beoordeling van 3.2. Wat is er mis mee? Niet zo veel. In de comments lezen we ‘een beetje vlak’ en ‘niks speciaals’. Persoonlijk kunnen we daar wel mee leven.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles met korting wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter; meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Koningsdag voor de hoofdprijs of in de aanbieding

Met zoveel wijn in de aanbieding lonkt een Koningsdag in de tuin, op het balkon of in het park. Zeker als de zon schijnt. Wie de kroeg in gaat betaalt de hoofdprijs, zeker nu de lonen in de horeca opnieuw fors stijgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.