Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 apr 2024
Leestijd: 5 minuten

9 briljante easter eggs in de Deadpool & Wolverine-trailer die je miste

De nieuwe trailer voor Deadpool & Wolverine zit tjokvol hints, verwijzingen en easter eggs, zoals het een goede Deadpool-trailer betaamt. We zetten ze voor je op een rijtje, zodat je er niet zelf een vergrootglas bij hoeft te pakken.

Begin deze week bracht Marvel Studios de tweede trailer voor Deadpool & Wolverine uit, met eindelijk screentime voor Hugh Jackman. Beide iconische helden maken hun MCU-debuut met een missie die het volledige multiverse beslaat.

Easter eggs in trailer Deadpool & Wolverine

Een missie die zelfs de fictieve werelden van Marvel ontstijgt: na een reeks aan belabberde films moet Deadpool & Wolverine het tij voor Marvel Studios gaan keren. Daarover kunnen we pas vanaf 24 juli een oordeel gaan vellen, want dan komt de film pas uit.

In de tussentijd is deze tweede trailer al een behoorlijke zoethouder waar fans zich in vast kunnen bijten, want ondanks de beperkte speelduur zit het voorproefje vol verwijzingen, hints en easter eggs. Geen zin om elk frame af te speuren naar een clue? No worries; we verklappen in dit artikel alle grote easter eggs voor je.

Dankzij Disney’s overname van 20th Century Fox kunnen Deadpool en Wolverine nu hun MCU-debuut maken. Op een heerlijke meta-manier hebben Ryan Reynolds en co. dan ook een ruïne van het klassieke 20th Century Fox-logo in The Void in The End of Time verstopt, een plek die we kennen uit Loki. Je weet wel, dat logo dat je al je hele leven aan het begin van talloze films hebt gezien.

2. Liefeld’s voeten

Rob Liefeld is het brein achter Deadpool. De comics-veteraan domineerde de jaren 90 met zijn kenmerkende tekenstijl, en bedacht toen ook het personage dat nu het MCU moet gaan redden. In de trailer voor Deadpool & Wolverine kun je op de achtergrond een winkel genaamd ‘Liefeld’s Just Feet’ spotten. Een verwijzing naar het feit dat Liefeld nou niet bepaald een koning is in het tekenen van voeten, een running gag onder comics-fans. Overigens kan de striptekenaar hierom lachen, dus je hoeft je geen zorgen te maken om de beste man.

Deadpool Wolverine easter egg Marvel Ant-Man Giant Man
(Afbeelding: Marvel Studios)

3. Sleeveless Wolverine Costume

In de comics rent Logan vaker zonder dan met mouwen rond. Ontblote, gespierde armen: dat is hoe de comics-lezers hem dus kennen. In de trailer voor Deadpool & Wolverine is te zien dat zijn mouwen er uiteindelijk afgescheurd worden, met een meer comic-getrouw outfit als resultaat. Ook tof: gelekte merch voor de Marvel-film lijken erop te wijzen dat Wolverine uiteindelijk ook in de film zijn iconische masker gaat dragen.

4. Maak kennis met Cassandra Nova

The Crown-ster Emma Corrin, die we op Netflix in actie hebben gezien als Princess Diana, maakt in Deadpool & Wolverine haar Marvel-debuut. Ze speelt Cassandra Nova, de ruler van The Void. Met haar telekinetische krachten lijkt ze het Wolverine knap lastig te maken in de nieuwe beelden. In de comics is Cassandra Nova de kwaadaardige zus van Charles Xavier, de leider van de X-Men. Gezien haar outfit in de trailer aardig matcht met haar looks in de comics, is de kans groot dat de filmversie van het personage op meerdere vlakken haar comics-evenknie achterna gaat. Je kunt meer over het intrigerende personage lezen op deze Marvel Wiki-pagina.

5. Alioth uit Loki

In de Disney+ Original Loki maakten we kennis met de Alioth, een gigantische ‘temporal entity’ in de Void in The End of Time. Het wezen consumeert alles dat de TVA naar de Void stuurt. In de nieuwe trailer voor Deadpool & Wolverine lijkt het erop dat Cassandra de verwoestende krachten van Alioth onder controle heeft en op die manier haar heerschappij veilig stelt. Klonken alle zinnen hierboven als geheimtaal? Dan is het hoog tijd om snel Loki te gaan streamen, want de nieuwe Deadpool-film heeft duidelijk een hoop links met die show.

Deadpool Wolverine easter egg Marvel Ant-Man Giant Man
(Afbeelding: Marvel Studios)

6. Ant-Man

Hoe schrijnend wil je het hebben: de basis van Cassandra Nova lijkt te bestaan uit wat er over is gebleven van Giant Man. Scott Lang dus, ook wel bekend als Ant-Man. Ze lijkt letterlijk in zijn schedel te wonen, waarbij de kenmerkende helm van Ant-Man als schild dient. Grimmig inderdaad, maar ja, Deadpool & Wolverine wordt dan ook een 18+-film. Een ding is duidelijk: fans zagen de eerste ontmoeting tussen Deadpool en een MCU-held niet op deze manier voor zich.

Deadpool Wolverine easter egg Marvel Ant-Man Giant Man
(Afbeelding: Marvel Studios)

7. Mad Max

The Void is een soort wasteland à la Mad Max. Die gelijkenis wordt nog completer gemaakt met de Hydra Carvan de Red Skull, die oplettende fans nog zullen kennen uit Captain America: The First Avenger, uit 2011. Het lijkt erop dat het voertuig door de TVA is ‘ge-pruned’ en zo in The Void is beland. Wie erin rijdt is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar de eerste trailer voor Deadpool & Wolverine liet al zien dat de X-Men-schurk Pyro zijn opwachting zal maken. Wie weet heeft hij de kleurrijk gepimpte wagen nu in zijn bezit.

8. Van Deadpool naar Dogpool

Een van de meest hilarische elementen van de Deadpool-comics is het feit dat er vele verschillende soorten Deadpools zijn. Waaronder een hond. In de tweede trailer voor de aankomende Marvel-film maakt de vrolijke viervoeter zijn MCU-debuut. Inclusief een eigen Deadpool-pakkie. Prachtig.

Deadpool Wolverine easter egg Marvel Ant-Man Giant Man
(Afbeelding: Marvel Studios)

9. Het kan nog alle kanten op

Laat je niet te veel (mis)leiden door de setting die je in de trailer ziet. Ja, nu speelt The Void een grote rol in wat we gezien hebben, maar aan het einde van de tweede trailer zie je Wolverine en Deadpool samen door een Doctor Strange-achtige portal springen. Wie weet willen de makers simpelweg niet te veel spoilen en gaat het duo via de multiverse in het leeuwendeel van de film allerlei andere Marvel-films en momenten langs. Inclusief tijdreizen, met alle bijbehorende shenanigans. Oftewel: het kan echt nog alle kanten op en Ryan Reynolds en co. hebben een praktisch blanco canvas. Laten we hopen dat ze met al die potentie niet vergeten een goede film af te leveren.

Deadpool Wolverine easter egg Marvel Ant-Man Giant Man
(Afbeelding: Marvel Studios)

Check ook de nieuwe Avenger die Marvel introduceert, of stream de verrassend sterke Marvel-serie die afgelopen jaar onder de radar van veel fans is gebleven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.