Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Marvel onthult nieuwe Avenger en die heeft het MCU hard nodig

Voor het eerst in maanden is er eindelijk positief Marvel-nieuws te melden. Na jaren aan geruchten en speculatie zit er nu eindelijk officieel een nieuwe Avenger in de pijplijn.

De tijd dat Marvel Studios continu nieuwe films aankondigde lijkt voorgoed voorbij te zijn. Disney-CEO Bob Iger heeft al meermaals opgemerkt dat de studio teveel hooi op zijn vork heeft genomen. De entertainmentbaas wil weer terug naar films die als een event voelen, in plaats van een lawine aan content die superheroes-fatigue in de hand werkt.

Marvel Studios struikelt

Dat heeft helaas ook als gevolg dat bestaande projecten geschrapte worden. Naar verluidt heeft Iger bijvoorbeeld een stokje gestoken voor Eternals 2, een passieproject van Marvel Studios-baas Kevin Feige. Voeg daar ontslagen showrunners en een geschrapte Thanos-opvolger aan toe en het sentiment onder fans is begrijpelijkerwijs niet al te positief.

Insiders claimen dat Feige dan ook weer terug naar een bewezen succesrecept wil: de originele Avengers. Een zwaktebod, zou je kunnen niet geheel onterecht concluderen. Maar ja, met steeds ouder wordende superhelden kan het MCU niet echt vooruit.

Gelukkig is er temidden van al die noodgrepen ook positief nieuws. Voor het eerst in tijden is er namelijk een nieuw MCU-project omtrent een nieuwe superheld aangekondigd: Nova. Geen gerucht, geen speculatie, maar officieel nieuws en een nieuw gezicht voor The Avengers.

Nova: tien jaar aan geruchten

Er doen al minstens tien jaar geruchten de ronde dat Marvel aan een film over Nova werkt, een kosmische superheld die in 1976 zijn comicsdebuut maakte. Met de introductie van steeds meer intergalactische superhelden leek het introduceren van die superheld op het witte doek een absolute no-brainer. Wellicht zelfs als nieuwe Avenger, net zoals in de comments. Officieel nieuws bleef echter telkens uit.

Een paar jaar geleden werden die geruchten nog concreter. Moon Knight-schrijver Sabir Pirzada zou aan een televisieserie over Nova werken, met recentelijk nog de update dat Marvel Studios er toch weer een film van zou willen maken. Kevin Feige gaf eerder al aan dat het bedrijf zelfs Nova in het originele script voor Guardians of the Galaxy had staan.

Hoge pief Marvel brengt goed Avenger-nieuws

Na tientallen geruchten en halve updates is er nu eindelijk officieel nieuws vanuit kamp Marvel: het hoofd van de streaming, animatie en televisie-divisies van het bedrijf, Brad Winderbaum, heeft een Nova-project bevestigd.

“We houden van Nova. We zitten in een zeer vroege ontwikkelingsfase voor Nova. Achter de schermen hebben we bij Marvel Studios een nieuw systeem. We werken nu meer als een traditionele studio. We ontwikkelen meer dan we daadwerkelijk zullen produceren, en er zijn plannen om Nova te ontwikkelen,” aldus de Amerikaan, tegenover CB.

“Ik hou ook van Nova. Ik hou ook van Rich Rider. Ik hoop dat het op het scherm komt. De wereld is altijd chaos. Er zijn altijd dingen die gebeuren. Je moet deze dingen manifesteren om ze tot stand te brengen, maar ik zou graag een Nova-show willen zien, ooit.”

Vele slagen om de arm

Met dat laatste zinnetje lijkt het er dus sterk op dat Marvel Studios Nova nog steeds graag in een televisieserie zou willen zien, in plaats van op het witte doek. Ook bevestigt deze quote dat Marvel aan de Rich Rider-variant van de kosmische held werkt. Tegelijkertijd zit de opmerking van Winderbaum vol disclaimers en een terughoudendheid.

Het is duidelijk dat Marvel ondanks de jarenlange barrage aan geruchten nog helemaal aan het begin van het ontwikkeltraject van Nova zit. Een hoop kan dus nog veranderen. Sterker nog, de opmerking over ontwikkeling versus wat er daadwerkelijk geproduceerd gaat worden zegt genoeg. Juich dus niet te vroeg.

Maar goed, er is meer concrete hoop dan ooit. Tot er meer nieuws uit kamp Marvel komt, blijft het een kwestie van afwachten. Ach, gelukkig hebben we de comics nog. Check in de tussentijd ook de nieuwe film van Kit Harington, die na Eternals compleet Breaking Bad gaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.