Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO verrast Marvel- en DC-fans met drie nieuwe brute sets

Afgelopen maand onthulde LEGO een drietal must-haves voor Star Wars-fans. De drie nieuwe sets maken onderdeel uit van de Helmet Collection, die uit iconische bustes en helmen uit grote filmfranchises bestaat.

Ben je minder van de Star Wars en meer van Marvel en DC? Dan hebben we goed nieuws voor je. De Deense speelgoedfabrikant heeft namelijk zowel een DC- als een Marvel-set gelanceerd.

Batman-helm van LEGO

We beginnen met wat ons betreft ook meteen de tofste is: Batman. Ja, je kunt de monnikspij, zoals de helm in het Nederlands genoemd wordt, nu zelf na gaan bouwen en tentoonstellen in je woon, werk of slaapkamer. Schitterend.

Dankzij transparante steentjes lijkt de helm echt te zweven, in plaats van dat het één brok zwarte stenen wordt.

De set bestaat uit 410 steentjes en wordt op 26 april gelanceerd. Het prijskaartje valt met 59,99 euro nog enigzins mee.

Iconische kunst: LEGO onthult drie nieuwe must-have Star Wars-sets

LEGO onthult brute Marvel en Batman-helmen en bustes
Batman (Afbeelding: LEGO)

Marvel’s Carnage en Venom

Maar daar blijft het niet bij! Zoals eerder gezegd heeft LEGO ook een dealtje lopen met Marvel, met twee nieuwe bustes als resultaat. Je kunt namelijk vanaf 26 april Venom en vanaf 1 mei Carnage bestellen, uit de Spider-Man-films.

Vooral Venom lijkt een mooie combinatie met Batman te gaan worden. Een superheld tegenover een superschurk, de ultieme cross-over. Beide sets bestaan hoofdzakelijk uit zwarte steentjes. Zet er Darth Vader tussen en je hebt helemaal het tofste van de drie franchises op één matchend rijtje.

LEGO onthult brute Marvel en Batman-helmen en bustes
Venom (Afbeelding: LEGO)

Carnage lijkt wellicht net iets te veel op een Power Ranger, maar vooral Venom pakt tof uit met zijn contrasterende tanden en uitstekende tong. Erg goed gedaan.

LEGO onthult brute Marvel en Batman-helmen en bustes
Carnage (Afbeelding: LEGO)

Meer duur, meer steentjes

Venom en Carnage wordt met een prijskaartje van 64,99 euro iets duurder dan DC’s Caped Crusader. Maar goed, daar krijg je dan ook respectievelijk 565 en 546 steentjes voor terug.

Ben je toch meer van de Star Wars? Check dan de nieuwe helmen uit die franchise in dit artikel. Wij tellen de dagen tot 26 april af door nog eens verlekkerd naar de onderstaande beelden te staren.

LEGO en NASA vieren jubileum met imposante Space Shuttle-set

(Afbeeldingen: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.