Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO en NASA vieren jubileum met imposante Space Shuttle-set

Op 12 april is het precies veertig jaar geleden dat men de allereerste Space Shuttle lanceerde. Dat moet uiteraard gevierd worden. En wat is nou een betere manier om dat te doen dan met een gedetailleerde LEGO-set?

Dat is precies wat de Deense speelgoedfabrikant doet met de nieuwe Space Shuttle Discovery. Een bouwwerk dat samen met NASA is ontworpen. Kenners zullen nu meteen opmerken dat het niet de shuttle was die in 1981 de ruimte in ging. Dat klopt: de Columbia had die primeur.

LEGO NASA Space Shuttle Discovery

Maar na de tragische explosie van dat model in 2003 is het begrijpelijk dat NASA en LEGO voor de Discovery hebben gekozen, een shuttle die in 1984 zijn eerste missie uitvoerde. Tevens is de Discovery het technologische hoogstandje waarmee de Hubble Space Telescope de ruimte in werd geschoten. Historisch spul dus.

De nieuwe set is vanaf 1 april exclusief via LEGO zelf te koop en gaat 179,99 euro kosten. Met de 2354 steentjes die de doos bevat ben je wel even zoet. Het imposante resulterende bouwwerk is 21,78cm hoog, 34,60cm breed en 55,46cm lang. Je kunt de vleugels zelf bijstellen en de binnnenkant van het geheel bewonderen.

150 miljoen steentjes: LEGO-fans breken wereldrecord met immens bouwwerk

LEGO NASA Space Shuttle Discovery
Milan Madge, de ontwerper van de set (Afbeelding: LEGO)

Hubble Space Telescope

Maar daar blijft het niet bij! Die binnenkant herbergt namelijk de telescoop, die dus zowel in de Discovery als los daarvan kan worden tentoongesteld. De set komt gepaard met twee bordjes, zodat je thuis een ruimtevaartmuseum kunt beginnen.

Al met al is de LEGO NASA Space Shuttle Discovery een imposante set. Het is lang niet de eerste keer dat het Deense speelgoedmerk een shuttle uitbrengt, maar wel verreweg de grootste en meest gedetailleerde. Een des te toffere uitdaging voor volwassen fans dus.

Uitdaging

Ja, hier ben je wel even zoet mee. Ben je in de tussentijd op zoek naar meer LEGO-sets waar je ook als volwassene aardig wat lockdown-avonden mee vooruit kunt? We hebben een lijst met perfecte suggesties voor je klaar staan.

Hieronder kun je de video en officiële afbeeldingen van de LEGO NASA Space Shuttle Discovery bewonderen. De complete set kun je hier aanschaffen.

(Afbeeldingen: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.