Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

Van oorlogsfilms tot zombies: Netflix voegt 13 nieuwe topfilms toe

Vorige week deelden we al een lijstje met nieuwe films die je op Netflix kunt streamen. Daar kun je nu nog eens 13 topfilms aan toevoegen.

Nieuwe topfilms op Netflix

En ja, dit keer is het woord ‘top’ zeker van toepassing. Ondanks de oprukkende concurrentie heeft Netflix een flink aantal blockbusters weten te scoren. Van klassiekers uit de jaren tachtig tot recente topfilms: deze 13 topfilms kun je sinds kort allemaal op de streamingdienst vinden.

1. Children of Men

Children of Men is een van de beste science-fiction-films van de afgelopen twintig jaar. Zonder twijfel. Alfonso Cuarón, de regisseur die later Netflix eindelijk een Oscar bezorgde met Roma, regisseert dit aangrijpende verhaal dat zich afspeelt in 2027. De mensheid heeft een groot probleem: de afgelopen achttien jaar zijn er geen kinderen meer geboren door een virus. Wanneer één vrouw toch zwanger wordt, moet men er alles aan doen om haar te beschermen.

2. Hot Fuzz

Topagent Nicholas Angel wordt overgeplaatst naar het slaperige Sandford. Hij verveelt zich er dood en wordt tot overmaat van ramp ook nog eens gekoppeld aan een onhandige agent. Al snel komt hij er echter achter dat het stadje minder slaperig is dan hij dacht. Heerlijke komedie van Edgar Wright, met Simon Pegg en Nick Frost in de hoofdrol.

3. Hacksaw Ridge

Ook één van de beste oorlogsfilms van de afgelopen jaren kun je voorlopig op Netflix streamen: Hacksaw Ridge. Andrew Garfield speelt legerarts Desmond Doss. Hij wist tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog vele levens te redden. Een waargebeurd verhaal!

4. Dawn of the Dead

Regisseur Zack Snyder is de laatste tijd veel in het nieuws door zijn nieuwe versie van Justice League, de DC-film van Warner Bros. Hij brak in 2004 door met Dawn of the Dead, eigenlijk het begin van de oneindige zombie-hype die Hollywood de jaren erop veroverde. Binnenkort komt hij met een vervolg op Netflix, dus de timing van het toevoegen van deze film is zeker niet toevallig.

5. Green Zone

Matt Damon speelt legerofficier Miller. Hij voert een Amerikaans eliteteam aan dat de missie krijgt om in Bagdad de massavernietigingswapens van Saddam te vinden. Al snel stuiten ze echter op een dodelijk plot dat tot in de hoogste gelederen van het leger speelt. Vriend en vijand zijn opeens niet zo zwartwit meer, met alle gevolgen van dien.

6. Booksmart

Booksmart werd eind 2019 meermaals de beste film van dat jaar genoemd. Daardoor is de niet echt spetterende IMDb-score van 7.1 zo opvallend. Nu kun je zelf een oordeel vellen want de komedie van Olivia Wilde staat op Netflix. De film gaat over twee beste vriendinnen, die aan de vooravond van hun diploma-uitreiking beseffen dat ze heel hun studietijd in de bibliotheek hebben besteed. Hun missie? Nog één keer alles eruit halen en al die jaren compenseren.

7. Concrete Cowboy

Er is ook weer een opvallende Netflix Original bij gekomen, genaamd Concrete Cowboy. Deze film gaat over de cowboy-cultuur die ook anno 2021 nog in Amerika bestaat. Een rebelse tiener moet de zomer doorbrengen bij zijn vader (Idris Elba), met wie hij nou niet bepaald de beste band heeft. De beste man trekt met zijn bevriende zwarte cowboys door Philadelphia. Lees meer over deze bijzondere film in dit artikel.

8. The Green Mile

Op de valreep van de twintigste eeuw kwam The Green Mile uit, die andere topfilm van The Shawshank Redemption-regisseur Frank Darabont. We volgen Paul Edgecomb, een voormalig gevangenisbewaker die terugblikt op zijn leven. Hij werkte in de dodengang van de Cold Mountain-gevangenis, waar hij een bijzondere band opbouwde met een crimineel genaamd John Coffey. Een reusachtige bruut die wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee jonge meisjes.

9. Honey Boy

Shia LaBeouf is voorlopig gestopt met acteren om zich te focussen op zijn eigen gezondheid. De acteur werd vorig jaar praktisch gecanceld nadat meerdere vrouwen hem beschuldigden van misbruik. Voor die lawine losbarstte bracht hij nog Honey Boy uit, een dramafilm over een kindacteur dat gebaseerd is op zijn eigen leven. Met, relevanter dan ooit, een grote rol voor zijn eigen mentale welzijn en problemen.

10. The Promise

Voor liefhebbers van de betere historische dramafilm is The Promise zeker het checken waard. Christian Bale, Oscar Isaac: wat een topcast! Deze film speelt zich af tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk. Het is zeldzaam dat de Armeense Genocide het onderwerp is van films en/of series, en deze film kreeg het er in de vorm van reviewbombing dan ook flink van langs. Zonde, want de serieuze recensies concludeerden dat regisseur Terry George een interessante film heeft afgeleverd die zeker je tijd waard is.

Yasuke: Netflix onthult ambitieuze samoerai-serie met grote namen

11, 12 en 13. Originele Rambo-trilogie

Heerlijk! Netflix heeft met de originele drie Rambo-films weer een drietal klassiekers in huis. We kennen allemaal het verhaal van John Rambo, de levende moordmachine met oorlogstrauma’s die het in zijn eentje tegen tweehonderd man opneemt. Maar het blijft ook na de zoveelste keer oh zo vermakelijk!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.