Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 25 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO volgt traditie met twee nieuwe Star Wars-sets voor volwassenen

Maak kennis met gloednieuwe LEGO-replica’s van de helmen van Commander Cody en Captain Rex, twee fan-favorieten uit onder andere de Star Wars-animatieserie The Clone Wars.

Met de Razor Crest werden Star Wars-fans vorig jaar getrakteerd op één van de grootste LEGO-sets van dit moment. Perfect op tijd voor het derde seizoen van The Mandalorian naar Disney+ komt. Nog even geduld en dan is het eindelijk zover!

Twee nieuwe LEGO Star Wars-sets

Ook in 2023 wordt de lucratieve samenwerking tussen Lucasfilm, Disney en de Denen weer vrolijk voortgezet. In een recent uitgebrachte LEGO-biografie werd zelfs geconcludeerd dat het begin van die samenwerking, in 1999, LEGO destijds heeft gered. Wat begon met de X-Wing van Luke Skywalker, wordt in maart voortgezet met een tweetal nieuwe helmen.

Helmen ja, want de serie van bustes en helmen die LEGO in 2020 begon is nog altijd een groot succes. Iconische ontwerpen, een museumwaardig informatieplaatje erbij, en je hebt een stukje decoratie dat je als fan niet kunt weerstaan. Na onder andere de helm van Darth Vader en Din Djarin is het vanaf 1 maart de beurt aan Captain Rex en Commander Cody.

Commander Cody

Commander Cody is een clone marshal commandant die naast Jedi General Obi-Wan Kenobi heeft gevochten tijdens de Clone Wars, en de leiding geeft over het 212th Attack Battalion. De beste man was onder andere in The Clone Wars en Rebels te zien. Belangrijke informatie voor de diehard fans, maar die je ook gerust direct weer kunt vergeten. Je krijgt simpelweg een puike Star Wars-helm om in elkaar te zetten, met in totaal 766 steentjes. Daar hangt een prijskaartje van 69,99 euro aan.

Star Wars LEGO helmets Clone Cody Rex
💥 (Afbeelding: Lucasfilm/LEGO)

Captain Rex

Als kapitein van de 501st diende Rex onder Jedi Generaal Anakin Skywalker. De bebaarde clone speelt onder andere een rol in de animatieseries The Clone Wars, Rebels en The Bad Batch. Zij helm zet je in elkaar met 854 steentjes, waar ook een adviesprijs van 69,99 euro bij hoort.

Star Wars LEGO helmets Clone Cody Rex
💥 (Afbeelding: Lucasfilm/LEGO)

Los in maart (en meer LEGO)

Voor beide sets geldt dat ze vanaf 1 maart verkrijgbaar zijn, dus Star Wars-fans zullen nog even geduld moeten hebben. Begin januari heeft LEGO gelukkig nog veertien andere sets voor volwassenen gelanceerd waarmee je nog wel even zoet bent.

Star Wars Wiki

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.