Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 29 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

LEGO trapt 2023 af met kunstwerk voor volwassenen en twee cadeautjes

LEGO trapt 2023 kleurrijk af met een iconisch stukje kunst voor je interieur. Maak kennis met LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave, een set waarbij je bovendien twee nieuwe cadeautjes kunt scoren.

Lees je dit artikel terwijl het nog 2022 is? Dan raden we je aan om eerst even de grote eindejaarsuitverkoop van LEGO te checken. Het Deense speelgoedmerk ruimt namelijk op, met forse korting op veel sets als gevolg. Bijvoorbeeld de onlangs geïntroduceerde Hulkbuster, waarvan de verkoopcijfers blijkbaar tegenvielen.

LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave

Afijn, sla snel toe, want op is echt op. En dan? Dan is het tijd om vooruit te blikken, want alles wijst erop dat LEGO ook volgend jaar in een moordend tempo nieuwe sets uit gaat brengen. Sterker nog, vlak voor de jaarwisseling heeft de fabrikant nog een extra set voor januari aangekondigd: LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave.

Ook in 2023 helpt het bedrijf je een handje met het decoreren van je huis, kamer of appartement. Daarvoor kun je vanaf 1 januari een iconisch stukje kunst uit 1830 in huis halen. The Great Wave is van origine wat men een houtsnede noemt, waarbij in een zachte houtsoort tekeningen worden uitgegutst. Aldus Wikipedia.

LEGO Art 31208 Hokusai – The Great WaveLEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave
🎁 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Groter dan het origineel

Het Japanse kunstwerk van Katsushika Hokusai kun je gerust iconisch noemen. Overal duikt het op, van designs op kleding tot in videogames. En vanaf volgend jaar dus ook als LEGO Art. Het resulterende kunstwerk is 52 bij 39 centimeter, waarmee het iets groter is dan het origineel uit 1830.

Met 1810 steentjes, grotendeels nopjes van 1 bij 1, bouw je de iconische Japanse golven. Is het je trouwens al opgevallen dat er roeiers in het water te zien zijn, die door de reusachtige golven verslonden dreigen te worden? Bij deze.

LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Prijs, beschikbaarheid en cadeautjes

Dergelijke details kun je gaan realiseren vanaf 1 januari 2023, want vanaf dan wordt LEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave geleverd. Aan het plastic stukje kunst hangt uiteraard ook een prijskaartje. Voor 99,99 euro haal je het iconische beeld in huis.

Wellicht is het echter het overwegen waard om nog net iets meer uit te geven in de LEGO Store. De Denen trakteren vanaf 1 januari namelijk op twee nieuwe cadeautjes, mits je flink aan het shoppen gaat. Beide extraatjes zijn nog niet officieel in de online winkel te vinden, maar daar zal dus volgende week verandering in komen.

LEGO 40580 Blacktron Cruiser

Het eerste nieuwe cadeautje is de LEGO 40580 Blacktron Cruiser, een ruimteschip dat net zoals de Galaxy Explorer gebaseerd is op klassieke sets. Alleen de nostalgische verpakking is al tof. Je krijgt ‘m gratis bij je bestelling als je vanaf 1 januari meer dan 190 euro uitgeeft in de LEGO Store.

LEGO Art 31208 Hokusai – The Great WaveLEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave
🎁 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 40583 Houses of the World 1

Voor het tweede cadeautje zal je nog dieper in de buidel moeten tasten. Dat is LEGO 40583 Houses of the World 1, een karakteristieke woning uit Midden-Amerika, de eerste uit een reeks van in beperkte oplage geproduceerde huizen uit verschillende delen van de wereld. Het kleurrijke huisje krijg je pas als je meer dan 250 euro besteedt. Ook hier geldt helaas: op is op.

LEGO Art 31208 Hokusai – The Great WaveLEGO Art 31208 Hokusai – The Great Wave
🎁 (Afbeelding: Brickitmagazine / LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.