Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 29 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt eerbetoon aan iconische wetenschapper met gratis set

Nog een excuus nodig om meer LEGO aan te schaffen? Dan hebben we er eentje voor je: je doet het namelijk voor de wetenschap. Maak kennis met Tribute to Galileo Galilei.

Vanaf 1 tot en met 13 november krijg je, zolang de voorraad strekt, bij aankopen van boven de 130 euro in de online LEGO Store een eerbetoon aan niemand minder dan Galileo Galilei. Of, zoals de Denen het zelf noemen: LEGO Ideas 40595 Tribute to Galileo Galilei.

LEGO Ideas 40595 Tribute to Galileo Galilei

In tegenstelling tot de meeste cadeautjes van het merk gaat het hier om een door een fan ontworpen set. Tribute to Galilei kwam zomer vorig jaar als de winnaar uit de bus bij een zogenaamde STEM-wedstrijd. LEGO daagde via IDEAS fans uit om hun eigen door de wetenschap geïnspireerde model te ontwerpen.

Dat dan Galilei wint, is meer dan toepasselijk: de beste man was een astronoom, filosoof, natuurkundige en wiskundige. Daar kan ons LinkedIn-profiel niet tegenop.

IDEAS is een platform waar fans het hele jaar door hun zelfontworpen sets kunnen delen. Tussen alle middelmatigheid zitten oprechte pareltjes. Dat heeft LEGO ook door. Daarom selecteren de Denen regelmatig de beste designs, die dan ook echt als set uitgebracht worden. Denk aan deze prachtige Grand Piano, of dit epische Vikingenstadje.

Tjokvol verwijzingen naar de wetenschap

Tribute to Galileo Galilei bestaat uit 307 steentjes, waarmee je een miniatuurversie van zijn werkkamer in elkaar zet. Inclusief museumwaardig naamplaatje. Naast de Italiaan zelf bouw je ook een paar verwijzingen naar zijn wetenschappelijke prestaties.

LEGO Ideas 40595 Tribute to Galileo Galilei
Galileo Galilei (Afbeelding: Justus Sustermans)

De beste man bracht de telescoop naar the next level, bracht de maan in kaart en hield zich bezig met de heliocentrische theorie. Oftewel, de theorie dat de aarde en andere planeten om de zon draaien. Daarom bouw je ook in LEGO-vorm een kleine telescoop, een model van ons zonnestelsel, een kaart van de aarde en andere details. Niet slecht voor een ‘gratis’ set.

Pas op, grijp er niet naast

Je kunt LEGO Ideas 40595 Tribute to Galileo Galilei vanaf 1 november scoren in de LEGO Store, door 130 euro of meer uit te geven aan andere sets. Dan wordt het cadeautje automatisch aan je bestelling toegevoegd. Zorg dat je snel toeslaat, want op is op.

Dat roept elke webshop, maar dit soort extraatjes zijn in LEGO’s geval regelmatig al binnen enkele dagen uitverkocht. Tijd om je dus alvast in te lezen, want wat ga je voor die 130 euro kopen? We hebben hier wat tips voor je klaar staan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.