Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Kingsman is terug met Hitler als schurk binnen actueel thema

Kingsman komt terug! Het script voor een tweede prequel is af, met een aanstootgevende schurk in de hoofdrol: Hitler.

Het is zes jaar geleden dat we voor het laatst Colin Firth en Taron Egerton zagen rondrennen in een Kingsman-film. The Golden Circle kwam namelijk in 2017 uit.

In 2021 kregen we nog The King’s Man, een prequel met Ralp Fiennes in de hoofdrol. Die film speelde zich vlak voor de Eerste Wereldoorlog af en pakte verrassend vermakelijk uit.

Vierde Kingsman-film bevestigd

Regisseur Matthew Vaughn heeft nu goed én slecht nieuws voor Kingsman-films. Althans, afhankelijk van wat je van de franchise verwacht. Er komt namelijk een vierde Kingsman-film. Sterker nog, het script is al af. Vaughn heeft tijdens New York Comic-Con zelfs al de titel verklapt: The Traitor King.

En dan nu het controversiële deel: opnieuw zullen fans niet Egerton en Firth te zien gaan krijgen. The Traitor King borduurt namelijk voort op The King’s Man uit 2021.

The Traitor King: Adolf Hitler

Dat levert een slechterik op waar je U tegen zegt: de nieuwe film gaat namelijk over niemand minder dan Adolf Hilter. The Traitor King verkent volgens Vaughn de opkomst van de politicus.Stiekem maakte Hitler al zijn opwachting in de mid-credits scène van de laatste film.

Toen was het al duidelijk dat een eventuele opvolger zich zou richten op het schaduwnetwerk waar we al kennis mee maakten in The King’s Man, terwijl ze de gebeurtenissen creëren die leiden tot de Tweede Wereldoorlog.

“Ik had zoiets van ‘nou, dat is interessant’, en hoe de wereld zich zoveel zorgen maakte over het communisme dat het fascisme opkwam”, aldus Vaughn over het actuele onderwerp van The Traitor King. “Ik kijk naar de wereld op dit moment, iedereen wordt afgeleid en maakt zich zorgen over dit en dat, en als je je te veel zorgen maakt over dit, kunnen er slechte dingen gebeuren. Het is dus een verhaal waarvan ik denk dat het herinnerd moet worden. We noemen het The Traitor King.”

Film of serie?

The Traitor King wordt overigens overal een film genoemd, maar Vaughn is er nog helemaal niet over uit of het een televisieserie of een bioscoopfilm gaat worden. “The King’s Man was oorspronkelijk bedoeld als tv-serie en ik werd overgehaald om er een film van te maken,” aldus Vaughn. “Wat we wilden doen was zoiets als The Crown, maar dan met spionage en een beetje een Kingsman-sausje, door alle decennia heen.” Een alternatieve geschiedenis, dus.

Kingsman Disney+ Stars (1) Netflix
Taron Egerton en Colin Firth (Afbeelding: 20th Century Fox)

De filmmaker verklapte voor de release van de vorige film al dat hij erop hoopt dat de franchise verder kan met twee naast elkaar bestaande filmreeksen: eentje die zich in de moderne tijd afspeelt, met Firth en Egerton dus, en eentje met prequels die zich verder terug in de geschiedenis afspelen. Waarbij die prequels “de geschiedenis van spionage” en enkele van de “grijze gebieden” van historische gebeurtenissen onderzoeken.

Toekomstmuziek

Of Vaughn daar zijn zin in gaat krijgen blijft een kwestie van afwachten. Op dit moment ligt er enkel nog een script voor The Traitor King klaar, en zal het dus nog lang duren voor we een eerste trailer te zien gaan krijgen, laat staan een releasedatum.

Maar goed, voor de echte fans is dit al fantastisch nieuws: de franchise gaat verder, en hoe! Trek in meer geschiedenis? Check dan ook de ‘Amerikaanse versie van The Crown’, zojuist onthuld door Netflix.

Collider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.