Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult ‘Amerikaanse The Crown’ over gevoelige historie

Netflix hoopt het succesrecept van The Crown toe te passen op een sappig stukje Amerikaanse geschiedenis. Wie JFK en Marilyn Monroe zullen vertolken, is nog niet bekend. Maar de talrijke tragedies en controverses omtrent de koninklijke Kennedy-familie zijn genoeg om ons alvast te doen likkebaarden.

Het allerlaatste seizoen van The Crown staat bijna voor de deur. En mocht je het gemist hebben, vind je hieronder de allereerste trailer.

Seizoen 6 zal in twee delen verschijnen. De eerste vier afleveringen worden op 16 november op je afgevuurd. De laatste zes krijg je 14 december voor de kiezen. Daarna is de kous van de Britse monarchie definitief af. Of trekt Netflix ze meteen om een ander paar benen?

Netflix maakt ‘Amerikaanse The Crown’

Het format leent zich in ieder geval perfect voor een serie over de Kennedy’s; een soortgelijke ‘koninklijke’ familie die de Amerikaanse politiek al decennia domineert. Tot op de dag van vandaag zelfs.

Maar de zoon van Robert en het neefje van John F. Kennedy zal meer dan waarschijnlijk niet in de schijnwerpers staan.

De nieuwe Netflix-serie is dan ook gebaseerd op JFK: Coming Of Age In The American Century uit 2020 waarvan het tweede volume nog moet verschijnen. Het boek volgt de politieke opgang van de populaire president gedurende een turbulente periode in de Amerikaanse geschiedenis.

De avonturen van John F. Kennedy

JFK vocht zelf in de Tweede Wereldoorlog, maakte het optrekken van het IJzeren Gordijn vanop de eerste rij mee en veroorzaakte bijna eigenhandig de opwarming van de Koude Oorlog. Allemaal terwijl hij buitenechtelijke romantische avontuurtjes beleefde met Marilyn Monroe en eega Jackie Onassis, zelf telg van een illustere familie, in de kou liet staan. Kortom: genoeg kijkvoer voor Netflix om er een betoverend verhaal van te bekokstoven.

the crown, JFK, netflix
Koninklijk bezoek in 1961 (Afbeelding: Wikimedia)

Volgens bronnen van het doorgaans goed ingevoerde Variety zou de streamgigant er hoe dan ook een Amerikaanse versie van The Crown in zien. Wanneer de nieuwe serie zal verschijnen is vooralsnog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.