Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO biedt zeldzame set die alleen in LEGO-walhalla te krijgen is

LEGO-fans, opgelet: je kunt je tot en met 19 oktober weer inschrijven voor de zeer exclusieve Inside Tour. Maar er is zowel goed als slecht nieuws.

Heb je na alle toffe doch prijzige LEGO-sets voor volwassenen van dit jaar nog budget over? Dan is het wellicht tijd om een gokje te wagen en voor te sorteren op de tofste vakantiebestemming van 2024.

LEGO Inside Tours

Je kunt als fervente bouwer natuurlijk altijd afreizen naar Billund voor een bezoekje aan LEGOLAND, maar het kan nog grootser en exclusiever. De inschrijvingen voor de LEGO Inside Tour worden namelijk weer geopend. Dat is een jaarlijks terugkerend zeer exclusief tripje voor LEGO-fans, met slechts een beperkt aantal beschikbare plekken en tickets.

LEGO Inside Tour tickets
(Afbeelding: LEGO)

Maar dan heb je ook wat: tijdens de trip krijg je onder andere een rondleiding door het originele huis van Ole Kirk Kristiansen, de Deense timmerman die in 1932 het iconische speelgoedmerk oprichtte. Zijn huis is nu een museum vol oude, zeldzame en vooral waardevolle LEGO-modellen.

Exclusieve rondleiding én set

Daarnaast krijgen deelnemers de kans om designers van het speelgoedmerk te ontmoeten, die je het hemd van het lijf kunt vragen. Je kunt zelfs met hen gaan bouwen. Tot slot zit er bij de LEGO Inside Tour ook een bezoekje aan de fabriek en personeelswinkel van het merk inbegrepen. Maar voor verzamelaars moet de kers op de taart dan nog komen: aan het einde van de rondleiding krijg je een exclusieve LEGO-set die enkel tijdens de tours te verkrijgen is.

Sterker nog: LEGO ontwerpt daar steeds weer nieuwe sets voor, dus het levert een bijzonder zeldzaam cadeautje op. Sets die keer op keer weer flink meer waard worden op sites als eBay.

Goed en slecht nieuws

Gelukkig maar, want de LEGO Inside Tour is niet goedkoop. Een tripje kost maar liefst 2.950 euro. Dan ben je drie dagen onder de pannen, inclusief overnachtingen, maaltijden en een seizoenspas voor LEGOLAND. Begrijpelijk doch een beetje jammer: je zult zelf je vliegtickets moeten betalen.

Interesse? Dan hebben we goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat LEGO vanwege de grote vraag in 2024 maar liefst acht rondleidingen gaat organiseren.

LEGO Inside Tour tickets
(Afbeelding: LEGO)

Het slechte nieuws is dat je niet zomaar een ticket kunt aanschaffen. Om elke fan gelijke kansen te geven, verloot het merk de kans om je portemonnee te trekken. Je kunt je vanaf nu tot en met 19 oktober om tien uur ‘s ochtends inschrijven via deze link.

Data en goedkoper reisje

Vervolgens neemt LEGO contact op met de gelukkigen die mee mogen op een tour, die op de onderstaande data plaats zullen gaan vinden. Ten overvloede: dan kun je dus niet gratis mee. Je zult alsnog die 2.950 euro af moeten tikken.

Houd je het liever bij een goedkoper reisje door de LEGO-geschiedenis? Check dan de biografie over het merk die onlangs in het Nederlands is verschenen.

  • 17 t/m 19 april
  • 22 t/m 24 mei
  • 29 t/m 31 mei
  • 19 t/m 21 juni
  • 11 t/m 13 september
  • 2 t/m 4 oktober
  • 9 t/m 11 oktober
  • 30 oktober t/m 1 november

LEGO House

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.