Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

De beste horror-films van 2023 om te streamen rond Halloween

Halloween staat voor de deur, dus gaan we voor je op zoek naar de beste horror-films van 2023 die je kunt streamen. En helaas, daar staat The Exorcist: Believer nog niet tussen. Beste nieuwkomer: Konferensen (The Conference).

Naast horror-films worden er ook steeds meer series binnen dit ziekelijke maar aantrekkende genre gemaakt. Eentje daarvan staat net op Netflix. Check The Fall of the House of Usher op Netflix als je op zoek bent naar langer avontuur.

Beste horror-films van 2023 en waar je ze streamt

We komen voor Halloween nog uitgebreider terug op series. Maar nu aandacht voor de nieuwe horror-films van 2023. We richten ons puur op de streamingdiensten, voor The Exorcist: Believer kun je voorlopig alleen in de bioscoop terecht. Althans, als je durft.

M3Gan

Streamen via: Pathé Thuis

Horror-film M3Gan, de pop die viral ging met een Beyoncé-dansje, heeft het kamp der filmrecensenten in tweeën gesplitst. Zo werd deze productie zowel bejubeld als neergesabeld door critici. Oordeel vooral zelf.

M3Gan is een pop ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie. Ze is daarom in staat om zich emotioneel te binden aan haar eigenaar, het nichtje van een roboticus. Maar als de programmering op hol slaat, gaat ze zich gewelddadig gedragen. De film ging in 2022 deels in première, maar werd in 2023 volledig uitgerold.

Totaly Killer

Streamen via: Amazon Prime Video

Als de beruchte ‘Sweet Sixteen Killer’ 35 jaar na zijn eerste moordpartij terugkeert om nog een slachtoffer te eisen, reist de jonge Jamie per ongeluk terug in de tijd naar 1987. Ze is vastbesloten om de moordenaar te stoppen voordat hij kan beginnen. Behoort niet tot de beste horror-films ooit, maar richting Halloween is dit wel lekker makkelijk Amerikaans vermaak, à la Scream. Goede keuze voor de filmkijker die échte horror te eng vindt.

Konferensen (The Conference)

Streamen via: Netflix

Een bonte mengelmoes overheidsmedewerkers vecht tijdens een op het oog onschuldig uitje niet alleen tegen onderlingen onenigheid, maar ook tegen een bloeddorstige moordenaar. Deze Zweedse productie behoort volgens veel recensenten tot de beste horror-films van 2023 en staat op het moment van schrijven in de top 10 op Netflix. Maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, vooral in dit genre. Konferensen is ook te vinden als The Conference.

No One Will Save You

Streamen via: Disney+

Door naar een mix van gruwel en sciencefiction. En jawel, ook Disney+ heeft horror-films in het aanbod. Nieuw is No One Will Save You. Brynn Adams vindt troost binnen de muren van het huis waar ze is opgegroeid. Op een nacht wordt ze echter gewekt door vreemde geluiden van kwaadaardige indringers.

Home for Rent

Streamen via: Netflix

We hadden geen mening over Thaise horror-films, omdat we die simpelweg nog niet kenden. Nu weten we dat er sowieso één vermakelijke is, als je van sektarische horror houdt. Een huisbazin wordt geterroriseerd door een sekte, geleid door haar kwaadaardige huurders. Haar man is al verleid, en nu richten de sekteleden zich op haar dochter.

Haunted Mansion

Te streamen via: Disney+

Haunted Mansion is met wisselend geluid ontvangen door filmcritici, maar als je van geesten en Rosario Dawson houdt, is dit een van de horror-films die je moet zien rond Halloween. Het is een reboot van de gelijknamige film uit 2003, met Eddie Murphy.

The Pope’s Exorcist

Streamen via: Netflix

De hoofdexorcist (gespeeld door Russell Crowe) van het Vaticaan ontdekt een ongekend kwaad als hij een bezeten jongen ontmoet die in een oude Spaanse abdij. Vanaf 26 oktober, vlak voor Halloween, staat deze horror-film op Netflix.

Meg 2: The Trench

Streamen via: HBO Max

Meg 2: The Trench behoort NIET tot de beste horror-films van 2023. Maar dit gedrocht met Jason Statham is zó slecht, dat de film bij voorbaat al cult is. Iets met een prehistorische haai en andere enge dieren uit de oudheid. Ook een goede Halloween-keuze voor de stervelingen die échte gruwelfilms te eng vinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.