Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Netflix-horrorserie met Star Wars-icoon krijgt monsterscore

Horrorseries krijgen niet vaak het voordeel van de twijfel. Maar recensenten gruwelen van genot bij The Fall of the House of Usher. En de reeks heeft nog meer ingrediënten om de nieuwe topper te worden van Netflix, zoals Star Wars-icoon Mark Hamill (Luke Skywalker).

Een moderne twist op de klassieke verhalen van horror-pionier Edgar Allen Poe met een vleugje donkere humor. Dat zou al voldoende moeten zijn om 12 oktober met rode pen in de agenda te omlijnen. Dan verschijnt The Fall of the House of Usher op Netflix.

De nieuwe mini-serie van horrormeester-en regisseur Mike Flanagan draait rond het uiteenvallen van een machtige farmaceutische familie (klinkt vertrouwd in de oren). Tweelingbroer- en zus Roderick en Madeline Usher toverden Fortunato Pharmaceuticals om tot een industriegigant. Maar wanneer hun erfgenamen een voor een onder mysterieuze omstandigheden overlijden, wordt niet alleen het voorbestaan van het farmabedrijf maar van het gehele geslacht Usher bedreigd.

Critici loven The Fall of the House of Usher

Alsof je niet al verkocht was, strooien ook critici met bloemetjes op het graf van de Ushers. De nieuwe horrorserie van Netflix scoort voorlopig een waanzinnige 94 procent op Rotten Tomatoes onder recensenten. Uit een veertigtal reviews klinken er slechts twee negatieve stemmen over The Fall of the House of Usher. Een publieks- of IMDb-score is er nog niet aangezien de acht afleveringen van de mini-serie pas op 12 oktober verschijnen.

“De Netflix-serie is een bitse, bloederige modernisering van de verhalen van Edgar Allan Poe die in alle opzichten geslaagd is,” luidt het bij IGN. “Door zijn kenmerkende stijl te combineren met de grootste hits van Poe, creëert Flanagan een episch familietragedie dat zijn Netflix-tijdperk afsluit met een brutaal duistere noot,” klinkt de recensie van Inverse.

Netflix-horrorserie met Star Wars-icoon

De cast bestaat uit Bruce Greenwood (Star Trek) en Mary McDonnell (Battlestar Galactica) die het tweelingduo vertolken. Verder maakt onder anderen Mark Hamill (Luke Skywalker in Star Wars) zijn opwachting als Arthur Pym; niet toevallig ook het hoofdpersonage van de enige roman die Edgar Allen Poe ooit schreef.

The Fall of the House of Usher, nieuwe netflix horror serie, star wars, mark hamill, monsterscore
Mark Hamill in de nieuwe horrorserie van Netflix (Afbeelding: Netflix)

Check ook deze Noorse tienerhorror op Netflix, met een weerwolf in de hoofdrol.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.