Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok-dansjes horror-pop M3GAN in trailer goeien uit tot meme

In januari 2023 verschijnt de horrorfilm M3GAN. Het verhaal is niet bijzonder origineel – een bezeten robotpop slacht een heleboel mensen af – maar M3GAN is dankzij een TikTok-dansje in de trailer een regelrechte meme hype op Twitter.

Naast moorden beschikt robotpop M3GAN dus over een flinke dosis humor. Producent Blumhouse heeft wel vaker dit soort gimmick-humor in horrorfilms gestopt, maar nooit eerder leidde dat tot zo’n hype.

Moordpartijen en TikTok-dansjes in de trailer

Alsof een levensechte robotpop met schattige manga-ogen al niet creepy genoeg is, strooit M3GAN in de trailer met gelikte TikTok-dansjes. Een prachtige stijlbreuk met al die moordpartijen. En dat is ook de magie van de hype meme: je verwacht het gewoon niet. Het eerste deel van de trailer schetst namelijk het beeld van een robotpop die langzaam in een moordlustige machine verandert en ineens flikflakt en danst ze vrolijk rond.

De TikTok-dansjes van M3GAN zijn niet onopgemerkt gebleven en Twitter was er als de kippen bij. Inmiddels staan er tientallen memes op het social mediaplatform. De TikTok-dansjes bieden volop inspiratie voor de creatievelingen onder ons. Zo danst en springt M3GAN vrolijk rond op het nummer Body van Megan Thee Stallion alsof het voor haar is geschreven. In een andere meme beweegt ze heerlijk op muziek van Beyoncé.

Horror en moordlustige poppen: een beproefd recept

Dat M3GAN zoveel publiciteit krijgt online is waarschijnlijk maar goed ook. Het verhaal van de horrorfilm is namelijk niet bijster vernieuwend en gaat over een emotioneel beschadigd meisje, een overweldigde adoptieouder en een experimentele gezelschapspop waarvan de technologie nog niet getest is in het bijzijn van mensen. Wat kan er hier nu fout gaan?

Wordt M3GAN een kaskraker dankzij de meme?

De vraag is of de M3GAN-meme lang genoeg duurt tot de release van de film in januari 2023. Dat is best een lange tijd om de hype levend te houden met steeds weer nieuwe dans-memes. Tot het zover is, kun je je prima uitleven met de beste horrorfilms op Netflix voor Halloween 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.