Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wereldoorlog moet voorkomen worden in keiharde trailer The King’s Man

De Eerste Wereldoorlog gaat beginnen in The King’s Man. Een spectaculaire prequel van de Kingsman-films die voorzien is van een gloednieuwe trailer.

Komende maand is het vier jaar geleden dat Kingsman: The Golden Circle uitkwam. Absurd. Gelukkig kunnen we in december eindelijk weer in de kleurrijke wereld van Mark Millar gaan stappen.

The King’s Man

Niet met Taron Egerton en Colin Firth, maar met Ralph Fiennes. Op 22 december komt namelijk The King’s Man uit, een prequel van de filmreeks.

Fiennes speelt Orlando Oxford, een hertog die deel uitmaakt van een geheime, onafhankelijke inlichtingendienst die actie onderneemt om internationale dreigingen te stoppen voordat de Britse regering besluit er iets aan te doen.

Waar Egerton in The Secret Service het groentje was dat werd gerekruteerd, is die rol dit keer weggelegd voor Harris Dickinson.

Twee jaar uitstel

Eigenlijk was het de bedoeling dat we deze prequel al twee jaar na The Golden Circle te zien zouden krijgen. Op 15 november 2019, om precies te zijn.

De pandemie en de overname van Fox door Disney gooiden echter roet in het eten. Ja, Kingsman is nu een Disney-franchise. Gelukkig is er anno 2021 niks veranderd aan het recept.

Regisseur Matthew Vaughn serveert een actiekomedie die direct een grijns op je gezicht tovert, zo belooft ook een nieuwe bloederige red band-trailer. Oftewel: een trailer die je niet aan je kinderen laat zien. Inclusief zwaardgevechten, zwarte humor en andere spectaculair in beeld gebrachte ongein. Want dat typeerde de eerste twee delen: de unieke manier waarop vechtscènes in beeld werden gebracht.

Ontstaan van geheime dienst

Maar goed, even terug naar het verhaal. The King’s Man gaat ons laten zien hoe de geheime dienst origneel is ontstaan. Een verzameling van de verschrikkelijkste tirannen en topcriminelen uit de geschiedenis werken samen aan een dodelijk plan, het begin van de Eerste Wereldoorlog, een plan waar The Duke of Oxford een stokje voor moet gaan steken. En zo begon dus de secret service uit de films met Firth en Egerton.

Alleen al het idee dat Ralph Fiennes het op gaat nemen tegen Rasputin is al een reden om The King’s Man in de bioscoop te gaan checken. Na de vorige twee delen is immers één ding zeker: Vaughn gaat een spectaculaire en zeer vermakelijke achtbaanrit afleveren. De nieuwe trailer herinnert je daar nog eens aan, en hoe.

Een wereldoorlog moet voorkomen worden in keiharde trailer The King's Man
(Afbeelding: Disney)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.