Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix biedt abonnees games aan met opvallende test

Poolse Netflix-abonnees kunnen sinds kort ook games spelen via de streamingdienst. Met de nadruk op ‘via’: juich niet te vroeg.

Netflix heeft het op dit moment pittig. De groei wat abonnees betreft neemt af, terwijl nieuwkomers Disney+ en HBO Max strooien met megafranchises.

Netflix gaat games streamen

Gelukkig zit het bedrijf niet stil. De voorsprong die het heeft qua streamingtechnologie wil Netflix breder gaan benutten en dus uitbouwen. Hoe? Ook dat weten we al sinds een aantal maanden: met games.

In de toekomst open je niet alleen Netflix om een film of serie uit te kiezen, maar kun je ook al streamende je favoriete games gaan spelen. Allemaal binnen één abonnement.

Niet voor niks benadrukte CEO Richard Hastings dat games als Fortnite de grootste concurrent van Netflix zijn. Tijd die jij in Call of Duty of FIFA stopt, is tijd die je niet aan de streamingdienst besteed.

De ambitieuze plannen moeten volgend jaar al hun vruchten af gaan werpen. De eerste grote namen zijn al aangenomen voor de gloednieuwe divisie die Netflix op aan het zetten is, zoals we je in dit artikel al uitgebreider uitlegden.

Opvallende test in Polen

In de tussentijd is het bedrijf al de eerste stappen in gaming aan het zetten. In Polen is de streamingdienst begonnen met een opvallende test in de Android-versie van de app. Poolse abonnees kunnen de mobiele games Stranger Things 1984 en Stranger Things 3 ‘gratis’ spelen.

Het blijft allemaal vrij basic: je streamt de games niet, als je ze aanklikt binnen Netflix dan wordt simpelweg de Google Play Store gedownload waar je ze vervolgens kunt downloaden. Het is niet veel meer dan een verwijzinkje.

Maar toch, maar toch: na meer dan acht jaar enkel films en series is het de eerste keer dat Netflix zo geïntegreerd games aanbiedt. De hierboven genoemde spellen bestonden al, maar werden enkel buiten de streamingdienst om gepromoot.

Netflix games streamen polen
Zo ziet het eruit in de app (Afbeelding: Netflix)

Juich niet te vroeg

“Het is nog heel, heel vroeg dag en we zullen hard werken om de best mogelijke ervaring de komende maanden te leveren met onze benadering zonder advertenties en in-app-aankopen voor gaming,” aldus een woordvoerder van Netflix.

Het is inderdaad nog niet de Gamepass-achtige toekomst waarin je via Netflix blockbuster-games kunt streamen. Nee, de test blijft voorlopig bij het vrij ordinaire promoten van mobiele games. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.