Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Kristen Stewart als prinses Diana in eerste trailer van emotionele film

Eindelijk zijn de eerste bewegende beelden uitgebracht van Kristen Stewart als prinses Diana in Spencer. Een pittige dramafilm over de neerwaartse spiraal van het Britse icoon.

Hoe schud je het van je af dat iedereen je direct associeert met de Twilight-films? Het spelen van niemand minder dan prinses Diana is een goed begin.

De strijd der Diana’s

Dat is precies wat Kristen Stewart gaat doen in Spencer, een jaar nadat Emma Corrin de rol vertolkte in The Crown. Ook die Netflix Original krijgt een nieuwe Diana, gespeeld door toptalent Elizabeth Debicki.

Een echte strijd der Diana’s dus. Gisteren is de eerste trailer uitgebracht voor de poging van Kristen Stewart. Spencer beslaat slechts één weekend, het kerstweekend van 1991. De iconische prinses besteedde die dagen met de koninklijke familie in het landhuis Sandringham House.

Terwijl haar huwelijk met prins Charles begint in te storten begint de jonge prinses een echtscheiding te overwegen. Oftewel, een pittige rol. Spencer valt of staat dus met hoe geloofwaardig en goed Kristen Stewart is als Diana.

Familie Gucci walgt van cast House of Gucci, maar er is een trailer

Kristen Stewart is Prinses Diana

Naast wat eerste foto’s bleef het gissen, maar nu hebben we dus de eerste bewegende beelden te pakken. De cast van Spencer bestaat verder onder andere uit Jack Farthing als prins Charles, Sean Harris, Timothy Spall en Sally Hawkins.

De eerste teaser-trailer is slechts één minuut lang, maar distributeur Neon geeft iedereen precies wat we willen: Stewart als Diana. Ook krijgen we kort de Charles van Farthing te zien. Ondanks de korte trailer is de boodschap duidelijk: Spencer wordt geen vrolijke film.

Oscars en The Crown

Voor Stewart wordt het wellicht een carrière-hoogtepunt, want in Hollywood heeft men het al over een Oscar-waardige rol. Bovendien zijn de eerste reacties uiterst positief.

Nee, Stewart kan Twilight na 5 november eindelijk achter zich laten. Vanaf dan draait de dramafilm in de bioscoop. En ach, anders hebben we altijd nog het aankomende seizoen van The Crown nog.

Daarop wordt het nog langer wachten: het nieuwe seizoen komt naar verwachting pas in de zomer of het najaar van 2022.

Kristen Stewart is prinses Diana in eerste trailer voor emotionele film
👑 (Afbeelding: Neon)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.