Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Justice League verslaat Avengers: Endgame met nieuw record

Sinds kort kun je niet één, maar twee nieuwe versies van Justice League streamen. Dan hebben we het over de Snyder Cut, die je zowel in kleur als in zwart-wit kunt checken. De films hebben nu ook Marvel op Twitter verslagen.

Een toiletpauze is wel aan te raden: beide versies duren maar liefst vier uur. Regisseur Zack Snyder kreeg van Warner Bros. de ruimte om zijn originele visie voor Justice League te realiseren.

Justice League is terug

Dat wilde hij eigenlijk al vier jaar geleden doen, maar na de dood van zijn dochter besloot hij het project te verlaten. De rest is (een pijnlijke) geschiedenis: Joss Whedon nam het stokje over en gooide het roer compleet om.

Met een, als we zowel fans als critici moeten geloven, matige superheldenfilm als resultaat. Wat de The Avengers van DC had moeten worden, resulteerde in een teleurstelling.

Snyder Cut

Fans begonnen toen al direct aan ambitieuze Twitter-campagnes en petities. Men eiste de originele Snyder Cut. Al was het zonder special effects:als het originele verhaal zoals Snyder dat in gedachten had maar aan de fans zou worden vertoond.

Die fanatieke fans kregen wat ze wilden, en meer. Dankzij de lancering van streamingdienst HBO Max zag Warner Media wel brood in een nieuwe versie van Justice League.

Het resultaat is Zack Snyder’s Justice League, een film die beloond wordt door critici met hogere scores op Rotten Tomatoes, en nu ook een wereldrecord.

Sterker nog, de film heeft op Twitter voor elkaar gekregen wat Warner Bros. al jaren wil: Marvel verslaan. Het DCEU was en is een slap aftreksel van het MCU, maar men kan in elk geval één overwinning in zijn zak steken.

#RestoreTheSnyderVerse

Een overwinning waardoor de studio zich toch even achter de oren zal krabben. De hashtag #RestoreTheSnyderVerse was de afgelopen week namelijk trending op Twitter.

Fans willen na de originele visie van Zack Snyder voor Justice League ook zijn plannen voor een breder cinematic universe uitgevoerd zien worden.

De studio maakte onlangs al duidelijk dat het daar geen oren naar heeft, maar een nieuw record maakt duidelijk dat de fans daar niet tevreden mee zijn.

Marvel verslagen met Twitter-record

#RestoreTheSnyderVerse werd maar liefst 1.5 miljoen keer getweet in minder dan 24 uur. Daarmee heeft Justice League een record van Marvel gebroken: Avengers: Endgame was de vorige recordhouder met 1.4 miljoen tweets voor een trending topic in 24 uur, een record dat gevestigd werd in 2019.

De kans dat DC en Warner Media anders over hun toekomstplannen gaan denken, is relatief klein. Nu de deur voor het multiverse ook aan de DC-kant wijd open staat, ga je je echter toch afvragen of er geen ruimte is om al deze fan-hype uit te baten… Wordt hopelijk vervolgd!

Justice League verplettert Marvel met duizelingwekkende IMDb-score

ES

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.