Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 29 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Ode aan het nachtleven: zo red jij de clubcultuur

De club ín kan voorlopig nog niet, maar de clubcultuur is niet verdwenen als het aan ons ligt. Dankzij een initiatief van Jägermeister kan ook jij een steentje bijdragen aan het levend houden van creatieve, inspirerende plekken. Een eerbetoon aan het nachtleven.

Jägermeister luidde bijna een jaar geleden al de noodklok, omdat vanwege de pandemie clubeigenaren, artiesten en andere creatievelingen hun werk en passie niet meer kunnen uitoefenen. Met #SAVETHENIGHT steunt het likeurmerk al ruim 1500 nachtvlinders.

Support voor podcast

Zo was er financiële steun voor de podcast The No Club Show, waarin Bakkie Bakkie-makers Steven van Lummel en Justin Verkijk met eigenaren van noodlijdende clubs spraken. Ook kwamen een drag make-uptutorial van Hoax LeBeau, een livestream party met dj Job Sifre en een spoken word video over een lege stad met Ray Fuego tot stand dankzij de support.

De steun voor het nachtleven blijft belangrijk, omdat ook nu de vooruitzichten nog niet positief zijn. Via het Meister Fund gaat er geld naar creatievelingen en hun projecten. Op het speciale platform van #SAVETHENIGHT kun je de content checken van de initiatieven die Jägermeister steunt.

Drankjes mixen

Je kunt hier zelf ook doneren, in ruil voor unieke content en ervaringen. Je vindt er online events, feestjes en verhalen van nachtvlinders zelf. Maar ook: gratis workshops, bijvoorbeeld om de beste muziekquiz te maken voor je vrienden, je draaikunsten op te krikken en nieuwe drankjes te leren mixen. Voor jezelf, maar altijd lekker als je die mix skill vast bezit als we weer live feestjes kunnen organiseren. 

Ode to Nightlife is een eerbetoon aan het nachtleven. Met een beetje hulp zorgen we ervoor dat ook in de toekomst die vrije, creatieve en inspirerende plekken blijven bestaan.

 

In samenwerking met Jägermeister

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.