Tessa Ham
Tessa Ham Investeren & Beleggen 2 feb 2021

7 Nederlandse podcasts over beleggen en geldzaken

Podcasts zijn hot. Dat is ook niet gek: er is tegenwoordig zoveel aanbod dat er voor ieder wel wat wils te vinden is. Ook wij zijn fan. Beleggers: lees even mee.

In dit artikel richten we ons op interessante podcasts en radioshows over geldzaken en beleggen.

Interessante podcasts voor beleggers

Van podcasts over de basics van beleggen tot verslagen van portefeuilles; als (aspirant) belegger zijn dit must-listens.

1. BNR beleggerspanel

Host Thomas van Zijl nodigt iedere week kenners van de beurs uit om hiermee het nieuws, de economie en de laatste trends op de financiële markten te bespreken. Alle gasten wordt ook gevraagd een beleggerstip te geven.

Sowieso is BNR een goede tip als je van informatieve podcasts houdt. Ook Beurswatch is bijvoorbeeld een interessante podcast voor beleggers.

2. Jong Beleggen de podcast

Ondernemer Pim Verlaan verdiept zich in beleggen sinds hij zijn softwarebedrijf verkocht heeft. Het geld dat hij daarmee heeft verdiend, wilde hij namelijk aan het werk zetten. Hij neemt de luisteraar mee in zijn zoektocht naar de kunst van dividendbeleggen.

3. Jansen Belegt

Jansen Belegt is een lekkere korte podcast (weer van BNR) die maar een paar minuten duurt. Terwijl je bij wijze van spreken de vaatwasser staat uit te ruimen, geeft Rob Jansen een update over zijn portefeuille van ongeveer 25.000 euro.

4. IEX podcast

Elke week nemen marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koert een aantal aandelen onder de loep op een heldere en luchtige manier. In een half uurtje ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste beursontwikkelingen.

5. Beleggen met Rowan Nijboer

Deze podcast is ideaal voor beginnende beleggers. Het is namelijk het doel van Rowan Nijboer om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Dat is ook de reden dat hij de podcast samen met zijn vriendin Barbara host. Zij stelt de vragen en vat zo nodig de informatie die Rowan geeft samen, zodat iedereen het kan volgen.

6. Planet Money

Planet Money is niet per se een beleggingspodcast, maar wel een must-listen als je op de hoogte wil blijven van de economie. Twee keer in de week worden complexe economische zaken op een luchtige en duidelijke manier uitgelegd. “Stel je voor dat je een vriend kon opbellen en zou zeggen: ‘Laten we afspreken in de kroeg. Dan kan jij me vertellen wat er met de economie gebeurt’. Stel je nu voor dat het een leuke avond zou zijn”, aldus de makers van de podcast in de beschrijving.

7. Goed met Geld

Goed met Geld is niet alleen een podcast voor beleggers, maar voor iedereen die meer uit z’n geld wil halen. Bas en Arjan bespreken van alles over geld en financiële onafhankelijkheid op een luchtige manier en met humor. Van sparen tot dropshipping en van stufi tot zonnepanelen. Maar er zijn dus ook genoeg afleveringen over beleggen. Zoals:

  • Hoe kies je de juiste ETF
  • Beleggen, strategie en bijsturen
  • Welke broker kies je voor beleggen?
  • Actieve trading met aandelen

Bonus: nieuwste WorkJuice Podcast over beleggen

Begin januari 2020 bracht Janneke Willemse het boek Blondjes Beleggen Beter uit. Wat ons betreft één van de meest verrassende boeken van 2020. In Jip en Janneke-taal legt ze uit hoe ook jij supersimpel en succesvol kunt beleggen. Zelf begon ze in 2013 op de beurs en begin 2020 had ze haar inleg van 20.000 euro verdrievoudigd.

In de nieuwste WorkJuice Podcast beantwoordt ze alle vragen die je misschien over beleggen hebt. Want wat heeft het corona jaar bijvoorbeeld met haar beleggingen gedaan? Is nu wel het juiste moment om in te stappen? En hoe kies je überhaupt waar je in wil beleggen? Ideaal voor mensen die willen beginnen maar nog niet precies weten hoe, wat of waar.

Ook interessant: 5 redenen om nu te beginnen met investeren in vastgoed

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 Nederlandse podcasts over beleggen en geldzaken
Sluiten