Alrik de Jong
Alrik de Jong Investeren & Beleggen 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De beste hobby-investeringen met een torenhoog rendement

Investeren en beleggen is maar saai. Geld verdienen om het geld verdienen zou je bovendien kunnen bestempelen als een domme uiting van het kapitalisme. Doe ons maar LEGO, Pokémon, oude Donald Duck-tijdschriften en andere hobby-investeringen met een hoog rendement.

De een koopt uit nostalgie, de ander is een verzamelaar en dan zijn er ook gewoon mensen die een extraatje willen verdienen. Feit is dat de meest banale producten na jaren op zolder stof te hebben gehapt ineens extreem veel waard kunnen zijn.

Atypische hobby-investeringen met een hoog rendement

In deze serie behandelen we van die heerlijke hobby-investeringen. Ook al hebben ze een hoog rendement, verkopen is vaak zonde. Dit is het moederartikel, dat we blijven updaten. Check het overzicht en lees eventueel verder via de linkjes.

Investeren in LEGO

In LEGO gaat extreem veel geld om. En het rendement op oude bouwsets in goede staat is hoger dan het gemiddelde op de aandelenmarkt. Lees hier alles over je toekomstige LEGO-investering en check ook onze overzichtspagina met de nieuwe bouwsets.

investeren in lego, oude sets, jaarrendement, dagobert duck
(Afbeelding: Brick Fanatics)

Investeren in oude Donald Ducks

Hierbij gaat het uiteraard ook om oudere exemplaren van Donald Duck-tijdschriften, en dan in een zo goed mogelijke staat. Zo is deze oude Donald Duck 460 euro waard, en zo zijn er nog veel meer.

donald duck strips investering zeldzaam
Als je deze op zolder hebt liggen, dan heb je iets bijzonders in handen (Afbeelding: Disney)

Investeren in 2-euromunten

Door naar de hobby van de numismaten onder ons. Hierbij is investeren misschien niet helemaal het juiste woord, al kun je wel zeldzame 2-euromunten kopen in de hoop dat die later nóg meer waard zijn. Check hier de meest waardevolle 2-euromunten, oplopend tot 4.595 euro. Dat is nog eens een rendement.

Deze 2-euromunt is 4.595 euro waard en zo zijn er nog meer, monaco 800 jaar vesting 2015
Als deze munt tussen je wisselgeld zit, is het kassa (Afbeelding: KNM)

Pokémon-kaarten

Ook zo’n product dat en masse ligt stof te happen in plastic dozen op oneindig veel zolders wereldwijd. Kan met terugwerkende kracht een behoorlijk goede investering zijn geweest. Op sommige Pokémon-kaarten is het rendement krankzinnig.

duurste pokemon kaart ooit, pikachu holo illustrator, logan paul
(Afbeelding: Unsplash)

Mocht je bijvoorbeeld een first-edition holografische Charizard uit 1999 vinden, dan kun je kun je daar zomaar 250.000 euro voor krijgen. Ook foutdrukken doen het goed. Lees hier alles over Pokémon-kaarten als investering. En voor deze hobby is Catawiki de juiste plek om te kopen en verkopen.

Investeren in whisky

Om je winsten te vieren, trek je natuurlijk een fles whisky open. Pas wel op welke fles, want er bestaan whisky’s met een bijzonder hoog rendement. We spraken onlangs Michel Kappen van Scotch Whisky Investments over investeren in het vloeibare goud. Lees hier het interview over whisky als investering.

whisky, wijn, beleggen, michel kappen, wat is een betere investering
Michel Kappen (Afbeelding: Scotch Whisky Investments)

Investeren in Flippo’s

Ooit kreeg je ze gratis, nu zijn ze veel geld waard. Check je 90’s collectie met plastic schijfjes op deze waardevolle Flippo’s.

Flippo's zijn best veel geld waard, check je collectie op deze edities
De Tazos-editie is gewild (Afbeelding: eBay)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.