Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze 2-euromunt is 4.595 euro waard en zo zijn er nog veel meer

Altijd even goed op de voor- en achterkant kijken als je een 2-euromunt krijgt als wisselgeld. Die kan namelijk véél meer waard zijn dan 2 euro, zoals de ‘800 Jaar Vesting’ uit Monaco.

Numismaten weten het al lang: iedere munt moet je twee keer omdraaien. Niet spreekwoordelijk, omdat je krap bij kas zit, maar simpelweg omdat de kans op een klein fortuintje in je broekzak altijd op de loer ligt. Vooral de zeldzame Monaco-edities zijn veel waard, maar er zijn ook Nederlandse en Belgische edities die ver boven de nominale waarde uitkomen.

Meest waardevolle 2-euromunt – Monaco 2015

Er bestaan 2-euromunten die nóg meer waard zijn, zoals verschillende foutafdrukken, maar deze 2 euro uit Monaco is de meest waardevolle reguliere munt. Het gaat om de Monaco 2 Euro ‘800 Jaar Vesting’ 2015. De munt staat in het teken van de eerste vesting van de Grimaldi’s op de rots van Monaco.

Deze 2-euromunt is 4.595 euro waard en zo zijn er nog meer, monaco 800 jaar vesting 2015
Als deze munt tussen je wisselgeld zit, is het kassa (Afbeelding: KNM)

Deze 2-euromunt in gebruikte staat kan in waarde oplopen tot 4.000 euro, afhankelijk van de staat. De 2 euro is gedrukt in een beperkte oplage van 10.000 stuks en is dus behoorlijk zeldzaam. Geld over als numismaat? Je kunt de munt ook gewoon kopen voor 4.595 euro. Krijg je er ook nog een luxe cassette bij ook, inclusief een genummerd certificaat van echtheid.

Niet de enige waardevolle 2 euro

Maar het is sowieso een leuke en soms lucratieve hobby om je wisselgeld te inspecteren. Zo zijn er nog veel meer waardevolle Monaco-edities. Check ook de 2-euromunten uit Nederland die veel meer waard zijn dan 2 euro. Dan zijn er ook nog Belgische edities en Duitse edities, die minder zeldzaam zijn, maar wel een hogere waarde hebben dan de oorspronkelijke munt.

Meer van de 1-euromunten? Check dan de 1 euro die 1400 procent meer waard is dan de nominale waarde. Nu sta je nooit meer gedachteloos bij de kassa te WhatsAppen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.