Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vijf Duitse 2-euromunten die meer waard zijn dan 2 euro

Een 2-euromunt heeft een waarde van 2 euro, wel zo handig. Toch zijn er munten die veel meer waard zijn dan de nominale waarde. Deze vijf Duitse 2 euro’s wil je in je portemonnee of tussen je wisselgeld vinden.

Deze munten hebben een hogere waarde dan op de voorkant staat, doordat ze zeldzaam zijn en daarmee gewild onder verzamelaars. Soms wordt er wel 1.000 euro voor een munt betaald.

Duitse 2-euromunten die meer waard zijn dan 2 euro

Echter, deze Duitse 2-euromunten zijn niet zo waardevol en komen qua prijs veelal overeen met de Nederlandse en Belgische speciale uitgaves. De drie landen mogen net als de andere eurolanden ieder jaar twee herdenkingsmunten uitbrengen van de Europese Centrale Bank. Het zijn deze exemplaren die meer waard kunnen zijn.

1. Duitsland 2007 (J)

De meest waardevolle 2-euromunt uit Duitsland is de herdenkingsmunt Mecklenburg-Vorpommern. Op de achterkant is het Kasteel van Schwerin afgebeeld.

2-euromunt, 2 euro, meer waard dan, munten
(Afbeelding: ECB)

De munt met deze afbeelding is in totaal 30 miljoen keer geslagen. Maar tussen de munten zit wel een klein verschil. Net onder het jaartal staat een letter. Wanneer dit een ‘J’ is, werd de munt in Hamburg geslagen en ligt de waarde rond 11 euro.

2. Duitsland 2007 (A)

Staat er op dezelfde munt een ‘A’, dan betekent dit dat de munt in Berlijn is geslagen. Ook in dit geval is de 2-euromunt zo’n 11 euro waard.

3. Duitsland 2007 (F)

Staat er een ‘F’ onder het jaartal, dan vertelt dit je dat de munt uit Stuttgart komt. De waarde ligt dan rond de 6 euro.

4. Duitsland 2007 (D)

Staat er een ‘D’ als letteraanduiding, dan is de munt in München geslagen. Deze exemplaren zijn ook zo’n 6 euro waard.

5. Duitsland 2008

De laatste munt die meer waard is dan 2 euro, is wél een totaal andere munt. Afgebeeld is de Sint-Michielskerk (Hamburg).

2-euromunt, 2 euro, meer waard dan, munten
(Afbeelding: ECB)

De munt komt uit 2008 en is in oplage van 30 miljoen exemplaren geslagen. De waarde ligt rond de 5,50 euro.

Check ook deze 5-eurocentmunten die veel meer waard zijn dan 5 cent.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.