Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 14 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Vice City: gelekte kaart GTA 6 is eindelijk compleet (maar juich niet te vroeg)

Opnieuw is een deel van de vermeende kaart van GTA 6 gelekt. Dat maakt het plaatje van Vice City compleet.

Een leaker met een sterke reputatie was er pas duidelijk over: Rockstar Games heeft intern 2023 als meest optimistische releasejaar voor GTA 6 op de planning staan.

GTA 6-kaart opnieuw gelekt

Dat was een grote teleurstelling voor fans, die er massaal van overtuigd zijn dat de opvolger van GTA 5 elk moment onthuld kan gaan worden. De conclusie? Op zijn minst tot de release van de next-gen versie van GTA V gaan we niks officieels horen over Grand Theft Auto 6.

Dat houdt de geruchtenmolen echter niet tegen. Sterker nog, afgelopen week is opnieuw de vermeende map van de aankomende game gelekt. De kaart dus, van de wereld waar wij hopelijk volgend jaar massaal doorheen gaan racen, rennen en vliegen.

Kan twee kanten op

De eerste keer dat de vermeende kaart van GTA 6 lekte was begin vorig jaar. Later in 2020 lekte er meer beeld, en nu is het dus opnieuw raak. Wat deze leak zo merkwaardig maakt, is dat ie aansluit op de overige gelekte kaarten. Daardoor zou je kunnen stellen dat het wel echt moet zijn, maar je kunt ook net zo terecht concluderen dat we voor de gek worden gehouden en creatievelingen simpelweg voortborduurden op de vorige leaks.

Plaatje ingevuld

De eerste kaart die lekte toonde een groot stuk land, omringd met een aantal kleinere eilandjes. Fans concludeerde al vrij direct dat het wel om Vice City moest gaan, met een aantal Caribische eilanden. Toen de grotere map lekte, was de helft echter incompleet. De gelekte kaart van afgelopen week maakt het geheel compleet. Waarom er zoveel tijd tussen het lekken van de ingevulde delen zat, is onduidelijk.

Het resultaat is een grote kaart met drie grotere stukken land met meer dan één grote stad, aangevuld met een aantal kleinere eilanden.

Juich niet te vroeg

Juich echter niet te vroeg. In tegenstelling tot de hierboven genoemde release-informatie zijn deze kaarten stuk voor stuk gelekt door anonieme gebruikers van 4chan. Zonder een reputatie of lek-geschiedenis waar we op af kunnen gaan. Zonder track record.

4chan is in de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor een aantal van de grootste accurate leaks, maar er staat ook een hoop anonieme onzin op. Maar als dit nepperij is, dan is het wel ontzettend overtuigende nepperij.

Vice City, en dan?

Over het algemeen zijn ook de betrouwbare leakers het wel met elkaar eens dat Vice City de focus wordt van GTA 6, een fictieve versie van Miami. Men twist echter nog wel over hoe de rest van de kaart gevuld gaat worden. Sommigen claimen dus dat Caribische eilanden voor afwisseling moeten gaan zorgen, terwijl anderen beweren dat Rockstar meerdere Zuid-Amerikaanse steden als setting heeft gekozen.

De boodschap moge duidelijk zijn: neem de gelekte kaarten dus vooral met een flinke korrel zout. Tot Rockstar officieel de locatie van GTA 6 bevestigd, weten we niks zeker. Waarschijnlijk gaat dat pas volgend jaar worden. Maar vergeet niet: ook de kaart van Red Dead Redemption 2 lekte al maanden van te voren. Wie weet!

Vrouwelijke twist: ‘GTA 6 gaat geschiedenis schrijven’

Fan is GTA 6 voor met 4K-versie Grand Theft Auto (maar juich niet te vroeg)

GTA 6: Netflix verwart fans met update over de nieuwe Grand Theft Auto

Express

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.