Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft na slecht nieuws nu ook goed nieuws voor Sherlock-fans

Het zijn tumultueuze weken voor Sherlock-fans met een Netflix-abonnement. The Irregulars was een welkome spin-off, zeker na het uitblijven van een nieuw seizoen van de BBC-productie Sherlock. Gelukkig heeft Enola Holmes goed nieuws.

De bovennatuurlijke insteek van The Irregulars was niet aan iedereen besteed, maar over het algemeen waren de recensies zeer lovend. Toch was Netflix blijkbaar niet tevreden met de resulterende kijkcijfers. Al na één seizoen is de gloednieuwe Original gecanceld. Einde verhaal, letterlijk.

Enola Holmes: zusje van Sherlock

Gelukkig is er nu ook goed nieuws voor fans van de verhalen van Arthur Conan Doyle. Netflix heeft namelijk wél het groene licht gegeven voor een andere Sherlock-sequel.

Dan hebben we het over Enola Holmes, de vorig jaar verschenen film met Stranger Things-ster Millie Bobby Brown in de hoofdrol. En The Witcher-ster Henry Cavill, die Sherlock Holmes speelde, de broer van Enola Holmes.

De door Harry Bradbeer geregisseerde film was gebaseerd op de boeken van Nancy Springer, die voortborduurde op de originele verhalen van Arthur Conan Doyle. De Original volgde Enola Holmes, het zusje van Sherlock, terwijl ze op zoek ging naar haar verdwenen moeder.

Netflix heeft geweldig nieuws

Enola Holmes was een verrassend groot succes. Al snel werd er gespeculeerd over een vervolg. Ja, de eerste film had een mooi rond einde, maar de boeken van Springer bieden genoeg materiaal voor meer avonturen.

Bradbeer bevestigde later dat hij met Netflix in gesprek was over Enola Holmes 2, maar daarna bleef het lang stil rondom het project. Tot nu.

Netflix heeft op Twitter namelijk officieel bevestigd dat fans op Enola Holmes 2 kunnen rekenen. Met opnieuw Millie Bobby Brown en Henry Cavill in de hoofdrollen. Ook Bradbeer en scriptschrijver Jack Thorne keren terug. Dus als je de eerste tof vond, dan ga je deze sequel ook willen zien.

Trailer: Friends-reünie trekt belachelijk groot blik beroemheden open

Weer een vermissingszaak?

Over een eventuele releasedatum is nog niks bekend. Wel geven de boeken van Nancy Springer al enige indicatie van waar de film over zou kunnen gaan. Haar tweede boek over Enola Holmes heet The Case of the Left-Handed Lady. Daarin moet het briljante zusje van Sherlock opnieuw een vermissingszaak tackelen, dit keer van de jonge Lady Cecily Alastair.

Wordt vervolgd! Voor fans van de film is overigens His Dark Materials (BBC / HBO) ook een aanrader. Die serie is ook door Jack Thorne geschreven en is absoluut de moeite waard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.