Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Planning GTA 6 gelekt: PS5- en Xbox Series X-game blijft fans tergen

Het is ondertussen bijna acht jaar geleden dat Grand Theft Auto 5 uit kwam. Ja, GTA Online is levendiger en lucratiever voor Rockstar Games dan ooit, maar voor de gamers die enkel de singleplayer spelen is het afzien. GTA 6, waar blijf je?

Hoe anders was dan het eerste decennium van dit millennium, toen er alleen al op de PS2 vijf verschillende GTA-delen uitkwamen. Gelukkig lijkt het er sterk op dat Rockstar Games op het punt staat om GTA 6 te onthullen.

GTA 6, waar blijf je?

Dat die game eraan komt, is evident. Maar wanneer? De een verwachtte vorig jaar al een aankondiging, terwijl andere experts melden dat we nog jaren zullen moeten wachten.

De geruchtenmolen draait in ieder geval op volle toeren, met alle leaks en speculatie van dien. We vatten altijd de grootste nieuwtjes voor je samen op deze speciale GTA 6-pagina.

Betrouwbare leaker geeft update

Daar kunnen we nu een opvallende update aan toevoegen. Een teleurstellende, beter gezegd. Een prominente leaker genaamd ViewerAnon, die eerder al accurate informatie over Star Wars- en Marvel-nieuws lekte, heeft namelijk op Twitter gemeld dat Rockstar intern vorig jaar 2023 op de planning had staan als releasejaar voor GTA 6.

ViewerAnon heeft in tegenstelling tot veel anonieme leakers een goede reputatie. Hij deelde dit nieuws als antwoord op alle fans die concludeerden dat Grand Theft Auto 6 heel snel uit gaat komen omdat Rockstar Games op zoek is naar gamestesters.

Next-gen GTA V is belangrijk

Hij benadrukt dat ontwikkelaars jarenlang games testen voor ze uitkomen, dus een dergelijke vacature hoeft niks te betekenen. Sterker nog, vorig jaar, toen we nog niet wisten wat de gevolgen zouden zijn van de pandemie, had Rockstar 2023 als streefdatum.

Ook weet hij te melden dat GTA 6 niet aangekondigd gaat worden voor de next-gen versies van GTA V uitkomen. Die staan voor later dit jaar op de planning, al is het mogelijk dat die opgeschoven gaan worden naar 2022 vanwege de pandemie.

2022?

Sterker nog, ViewerAnon verwacht dat de nieuwe Grand Theft Auto pas later in 2022 aangekondigd gaat worden. Met een release in 2023 klinkt dat logisch: tot Red Dead Redemption 2 uitgesteld werd zat er ook ongeveer een jaar tussen de aankondiging en lancering van die game.

Hoe dan ook is de boodschap zuur. Welke leaker je ook gelooft, de conclusie lijkt duidelijk: GTA 6 laat nog wel even op zich wachten. Meh.

Fan is GTA 6 voor met 4K-versie Grand Theft Auto (maar juich niet te vroeg)

GTA 6: Netflix verwart fans met update over de nieuwe Grand Theft Auto

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.