Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit wordt Marvel’s nieuwe Black Panther volgens de bookmakers

Na het overlijden van Chadwick Boseman maakte Marvel een aantal dingen duidelijk. Ja, er komt nog steeds een Black Panther 2, en nee, ze zullen niet T’Challa opnieuw casten of Boseman via digitale trucage terugbrengen.

Oftewel, iemand anders zal de rol van Black Panther op zich moeten nemen. Onlangs werd al de titel van de film bekendgemaakt: Black Panther: Wakanda Forever. Veilig, maar effectief. De film krijgt steeds meer vorm, maar wie wordt de nieuwe Black Panther.

Wie wordt de nieuwe Black Panther?

Shuri, het door Letitia Wright gespeelde zusje van T’Challa, leek een logische optie. Tot de pandemie begon en ze op zijn zachtst gezegd onhandige dingen over vaccinaties begon te delen. Het zorgde direct voor een hoop ophef, niet in het minst omdat ze nota bene een dokter speelde in de Marvel-film! Tot zover haar voorbeeldrol.

De jonge actrice lijkt echter niet in hetzelfde verdomhoekje beland te zijn als Gina Carano. Bij het digitale wedkantoor MyBookie kunnen fans op dit moment hun geld inzetten op wie zij denken dat de volgende Black Panther gaat worden.

Shuri is met afstand de favoriet met -175, gevolgd door Nakia met +175, Okoye met +350, Erik Killmonger met +500 en M’Baku met +600. Bucky Barnes maakt met +1000 al helemaal weinig kans. Dat is niet zo gek: het casten van een witte acteur als Black Panther zou voor enorme ophef zorgen.

shuri, black panther, anti vaccinatie, tweet, letitia wright
Letitia Wright als Shuri (Afbeelding: Marvel Studios)

Moneyline

De bovenstaande gevallen staan voor het volgende: de moneyline is gebaseerd op hoeveel geld je zou ontvangen als je gelijk hebt. Het laagste negatieve getal is de grootste favoriet, in dit geval de persoon waarvan de meeste gokkers verwachten dat hij of zij de nieuwe Black Panther wordt.

Voorbeeldje: als jij 100 dollar op Nakia in hebt gezet en ze wordt inderdaad de Black Panther, dan zou je 275 dollar verdienen. Je originele inzet plus de moneyline, de +175. De negatieve getallen vertellen je hoeveel je zou moeten inzetten om 100 dollar winst te maken. Als je in dit geval 175 dollar op Shuri in zou zetten en ze ‘wint’, dan verdien je je inzet plus 100 dollar terug.

Shuri en de comics

Die cijfers mag je snel weer vergeten. Gokken en wedden brengt enorme risico’s met zich mee, risico’s waar je je beter niet aan kunt branden. Maar de resulterende inzichten zijn wel fascinerend: Shuri is blijkbaar nog steeds de grote favoriet voor de Black Panther-rol.

De meeste gokkers baseren zich waarschijnlijk op de comics van Marvel. Daarin volgt de jonge dokter ook haar broer op. Voeg daar aan toe dat Marvel Studios zich vaak baseert op de comics, en je hebt een geloofwaardig toekomstperspectief.

Deze fan ziet het in ieder geval al voor zich:

En James Bond dan?

Wordt vervolgd dus. Wedkantoren hadden het uiteindelijk ook bij het rechte eind bij Game of Thrones, maar het blijft precies dat: wedden, gokken. Black Panther: Wakanda Forever staat op de planning voor juli 2022.

Check in de tussentijd ook welke acteur de grote favoriet bij wedkantoren is om Daniel Craig op te volgen als James Bond:

Top 10: Dit wordt de volgende James Bond volgens bookmakers

MyBookie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.